RECENSIE: Axis Of - Finding St. Kilda

Cover Axis Of - Finding St. Kilda
recensie cijfer 2013-03-25 Herinnert u zich de debuutplaat van de Arctic Monkeys nog? Die ongebreidelde energie? Die enorme sturm und drang? Welnu; de Ierse formatie Axis Of brengt met Finding St Kilda een plaat uit die daar sterk aan doet denken.

Niet dat Axis Of stilistisch aan de Britse snotneuzen doet denken. Nee, dit debuut ligt meer in de hardcore/postpunkhoek. De attitude is echter nagenoeg identitiek. Wat een dadendrang stelt de band op dit album ten toon! Als een stel los gelaten buffels gaan de heren de songs te lijf.

Zo klinkt de band intens en furieus in 'The World's Oldest Computer' ,wat erg aan Refused doet denken met z'n slogans en enorme stootkracht. Ook de hardcoreaanval die 'Aung' heet ligt in dezelfde hoek.

Gas terug wordt er misschien wel genomen qua snelheid, maar getuige de midtempo beukers 'Brobdingnagian' en 'Stan Winston's Rough Seas' wil Axis Of qua impact van geen wijken weten. 'Re-written In Big Ink' knalt er vervolgens weer vol op.

Tijdens tracks als 'Mapping St Kilda' en 'Edge Of The Canebrake' komt ook de referentie Boy Sets Fire boven drijven omdat de stem van zanger/gitarist Niall Lawlor als twee druppels water op die van BSF zanger Nathan Gray lijkt. Na 34 minuten is het met Finding St Kilda mission accomplished.

In Ierland is de band inmiddels een hot item. The Edge van U2 noemde de band "The most exciting band to come out of Ireland since probably forever", dus die aanbeveling mag Axis Of in de zak steken. Als de Ieren nog meer de dynamiektroef gaat uitspelen in de nabije toekomst ligt een wereldplaat in het verschiet. Zo, en nu even wat frisse lucht.
Recensent:Mark Michels Artiest:Axis Of Label:Suburban Records
Cover Frikstailers - En Son De Paz

Frikstailers - En Son De PazHet van oorsprong Argentijnse DJ duo Frikstailers (uitgesproken als...

Cover And So I Watch You From Afar - All Hail Bright Futures

And So I Watch You From Afar - All Hail Bright Futures And So I Watch You From Afar . Tegen het eind van de zin ben je de aandacht...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT