RECENSIE: Kraantje Pappie - Semi Bekend EP

Cover Kraantje Pappie - Semi Bekend EP
recensie cijfer 2013-01-27 Kraantje pappie was dé hiphopsensatie van 2012. Met zijn album Crane en de singles ‘Waar is Kraan’ en ‘Wat Nou als Het Lukt Mamma?’ had hij heel hiphopminnend Nederland aan zijn voeten liggen Zijn harde werken leverde hem een boel exposure, optredens en vooral goodwill van het publiek op.

Tijdens de vele concerten in 2012 liet hij al regelmatig nieuwe nummers horen. Een aantal van die nieuwe nummers heeft hij nu gebundeld in de vorm van de Semi Bekend EP. Achter de knoppen staan weer de mannen van Noisia, wat inhoudt dat, net als op voorganger Crane, ook op Semi Bekend weer een mix van hiphop, dubstep en drum ’n bass is te vinden.

De EP bevat zeven nummers: ‘Laat het beest los’, ’Semi Bekend’, ’Cranefunk’, ’School Is Begonnen’, ’Lovedance’, ’Ghostin’ en ’Goud Over Shirt Heen.‘ Helaas staan de slechtste nummers van de EP als opening en sluitstuk van het geheel. Daar waar op Crane nog een mooi samenspel te vinden was tussen de raps van Kraantje Pappie en de muziek van Noisia, blijkt er op de nieuwe EP zeker in deze twee nummers veel mis. Beats en raps vormen geen geheel en een onprettig luisterbare kakofonie is het gevolg. En vervelend genoeg sijpelt dat onprettige gevoel door in de rest van de nummers. Zelfs het luisterbare poppy geluid van de potentiële hit ‘Semi Bekend’ wordt door de omliggende nummers om zeep geholpen. En ook de wat romantischere insteek van het nummer ‘Lovedance ’ gaat zo totaal verloren. Het enige nummer waar nog wat potentie in lijkt te zitten is ‘School Is Begonnen’. Een goede beat, met een flow die er bij past.

Voor wat betreft de rest was Kraantje Pappie beter af geweest als hij de bekende nummers als zoethoudertje voor de fans in de vorm van singles had uitgebracht. Het is te hopen dat hij zijn pijlen gericht heeft op een mooi nieuw album, want Semi Bekend voegt als tussendoortje weinig toe aan het gigantische succes van Crane.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Kraantje Pappie Label:Noah\'s Ark
Cover Airless - Changes

Airless - ChangesEr zijn van die bands waar je meteen sympathie voor krijgt, ondanks dat ze...

Cover Rascal Flatts - Changed

Rascal Flatts - Changed Van Amerikaanse countrymuziek moet men in Nederland over het algemeen niets...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT