RECENSIE: Blackmail - Aerial View

Blackmail - Aerial View
recensie cijfer 2006-05-17 Aerial View is het vijfde reguliere album van de Duitse band Blackmail en het eerste op City Slang. Op Aerial View horen we pakkende rocksongs met een nogal massieve, soms wat bombastische sound. Hierdoor komen bij het beluisteren vaak referenties aan de Amerikaanse band …And You Will know Us By The Trail Of Dead bovendrijven. Het meest is dit het geval bij het nummer Away With The Fairies dat begint met een drumroffel die zo op een plaat van bovengenoemde band had kunnen staan. De muziek van Blackmail is echter wel een stuk toegankelijker dan die van Trail Of Dead en dit komt voornamelijk door de vele pakkende gitaarriffs en de meer gestructureerde songs.

Hoogtepunt van het album is wat mij betreft het nummer Everyone Safe, met name door het pakkende refrein. Ook erg goed zijn de nummers Away With The Fairies en de ballad Never Forever.

Aerial View is een goed album met pakkende songs. Bovendien laat dit album horen dat er in de tijd waarin veel hippe bandjes zich bedienen van een redelijk kaal geluid, het ook leuk kan zijn om juist een lekkere bombastische plaat te maken.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Blackmail Label:City Slang
Deltahead - Deltahead

Deltahead - DeltaheadHet Zweedse duo Deltahead bedient zich van een zelfde soort humor (droog,...

Absentee - Schmotime

Absentee - Schmotime In juni gaat in veel landen de film ‘Leonard Cohen, I’m your man’ in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT