RECENSIE: Flavour - In So Many Ways

Flavour - In so many ways
recensie cijfer 2006-05-22 De Zeeuwse band Flavour (uit Goes) is met In So Many Ways alweer aan haar derde demo-cd toe. Dat deze klinkt als een klok mag ook deels worden bijgeschreven op het conto van mede-producer Stefan de Kroon, bassist van Racoon. Altijd fijn, zulke beroemde vrienden. Maar: uiteindelijk zijn het natuurlijk de liedjes die het ‘m moeten doen.

En dat ook dat wel goed zit, bewijst opener Starring You. Een goed verzorgd popliedje, met fijn lopend bassje en mooie samenzang in het refrein. De gitaarpartij zoekt af en toe de dissonanten op, en geeft het liedje een lekker rauw randje. Hup, op de radio ermee! Dit zou zomaar een hitje kunnen opleveren.

Ook Out Of The Blue is een sterk liedje, dat door zijn staccato ritme lekker doorstoomt. Iets minder catchy als Starring You misschien, maar wel lekker up tempo. Het refrein van One Night Stand is vervolgens wel weer zo catchy als de neten. Complete vind ik persoonlijk het minst sterke liedje van de vijf. Maar ook dan is dit liedje nog altijd niet verkeerd. Veel bands zouden er waarschijnlijk voor tekenen.

Afsluiter Worked Out Fine laat tot slot horen dat Flavour ook weet te ontroeren als het een liedje ‘klein’ houdt. Kortom: een zeer geslaagde demo-cd die smaakt naar veel meer. Tijd voor een compleet albums, jongens!
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Flavour Label:Eigen Beheer
Czars - Sorry I Made You Cry

The Czars - Sorry I Made You CryThe Czars zijn een geval apart. Een korte zoektocht naar informatie over deze...

Thrice - Vheissu

Thrice - Vheissu Vroeger werkte een band in alle stilte aan een nieuw album. De fans moesten...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT