RECENSIE: Last Dinosaurs - In A Million Years

Cover Last Dinosaurs - In A Million Years
recensie cijfer 2012-12-02 Toeren door Japan is meestal niet het eerste dat debuterende bandjes te binnenschiet. De Australische band Last Dinosaurs had er daarentegen een redelijk plausibele reden voor, drie van de vier bandleden hebben namelijk Japanse roots. Desondanks werd de band opgericht in het Australische Brisbane en in het muzikale circuit mocht het viertal als voorprogramma reeds een steentje bijdragen aan shows van artiesten als Foster The People, Foals en Bloc Party. Debuut In A Million Years is een interessant indiepopplaatje met over het algemeen goed in elkaar zittende en uiterst aanstekelijke songs.

Last Dinosaurs weet in haar geluid namelijk de frisse energie en aanstekelijkheid van Two Door Cinema Club te combineren met de wat ruwere sound van The Strokes. Heel origineel is hun muziek daardoor niet, maar dat doet aan de kwaliteit van de nummers echter niks af. Al bij albumopener ‘Zoom’ wordt de luisteraar getrakteerd op een uiterst sterk en dynamisch nummer inclusief catchy gitaarriff. Het inventieve gitaarspel, met de nodige snelle en explosieve wendingen, is over de gehele lengte van het album sterk en bezorgt de band de nodige dynamiek, kracht en spanning. Songs als ´Time & Place’ en ‘Andy’ tappen uit hetzelfde muzikale vaatje van energie en aanstekelijkheid en laatstgenoemde klinkt zelfs bij uitstek zomers door het gitaarwerk en de interessante percussie.

Sowieso zet de band in zijn geheel een ietwat exotische en dansbare sound neer die je bijna dwingt om te bewegen. Onder leiding van het slagwerk wordt die exotische sound misschien nog wel het best uitgedrukt in ‘Sunday Night’. Het tweede deel van het album is van een iets mindere kwaliteit, herbergt minder potentiële hits en kent zelfs één uit de toon vallende track in de vorm van ‘I Can’t Decide’.Hierop wil de band haar rockkant net iets te graag en te geforceerd laten horen. Daarvoor hadden we echter al kennis mogen maken met het heerlijke ‘Weekend’ waarop de band juist wel weer fijntjes laat horen de gave te bezitten om ontzettend energieke melodieën te schrijven, die je als luisteraar voor de rest van de dag met je meedraagt.

Uit tekstueel oogpunt is In A Million Years weinig verhelderend. Dat lijkt echter wel het laatste waar Last Dinosaurs zich op dit album om bekommert. Klaarblijkelijk heeft de band vooral getracht een album vol aanstekelijke en dansbare indiepopnummers neer te zetten en daarin slaagt het grotendeels. De eerste helft van het album is van een hoog niveau en hoewel het niveau van de songs daarna iets afzwakt, staat daartussen wel weer een knaller als ‘Weekend´. In zijn geheel is In A Million Years dan ook te classificeren als een aardig album met een handvol aanstekelijke nummers die gehoord mogen worden.
Recensent:Mick Claessens Artiest:Last Dinosaurs Label:Universal
Cover The Horse Company - Calypso

The Horse Company - Calypso Calypso is het derde album van deze mannen met baarden uit Zwolle. Ik moet...

Cover K'naan - Country, God Or The Girl

K'naan - Country, God Or The Girl Sinds 2001 is de Somalische rapper K’Naan van ver gekomen. Met verscheidene...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT