RECENSIE: Yeah Yeah Yeah's - Show your Bones

Yeah Yeah Yeah's - Show Your Bones
recensie cijfer 2006-05-03 Na een debuutalbum is het altijd de vraag welke richting een band opgaat. Wordt het een herhalingsoefening, of vernieuwt men zichzelf? Deze band behoort duidelijk tot de laatste categorie. Na het smerig ronkende Fever to Tell slaan de heren en dame van de Yeah Yeah Yeahs een rustigere weg in.

Niet dat het zangeres Karen O ervan weerhoudt om haar stembanden te misbruiken (check het maniakale einde van Mysteries maar eens), maar over het algemeen kabbelt de muziek over een wat rustiger vaarwater. “Take these rings And stow them safe away”, zingt Karen O in het vertederende Cheated Hearts, wat zo’n beetje de kerngedachte van dit album genoemd mag worden. Tekstueel gezien gaat het dus de andere kant op dan voorganger Fever to Tell. Het resultaat is er één met wisselende uitkomsten.

De opener Gold Lion stuwt zichzelf 3 minuten door zonder naar een climax te komen, maar doet dit na een paar luisterbeurten steeds onderhoudender. Die meerdere luisterbeurten zijn zeker nodig om de plaat enigszins te kunnen doorgronden. Echter, sommige nummers blijven wat te doordacht en te geforceerd, waardoor er hier en daar wat saaie momenten blijven.

Ondanks deze mankementen is Show Your Bones best een goede plaat geworden, hoewel het wellicht een kleine teleurstelling genoemd mag worden na de veel geroemde voorganger. Vernieuwing is goed, mits het gepaard blijft met het speelplezier en dat is wat ik hier een beetje mis.
Recensent:Danny van den Brink Artiest:Yeah Yeah Yeah's Label:Polydor
On Trial - Forever

On Trial - ForeverOn Trial timmert al enkele decennia lang aan de weg, maar blijft nog steeds...

Make Believe - Nothing Left

MakeBelieve - Nothing Left De vier leden van MakeBelieve kwamen elkaar tegen op de opleiding Pop &...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT