RECENSIE: MakeBelieve - Nothing Left

Make Believe - Nothing Left
recensie cijfer 2006-04-24 De vier leden van MakeBelieve kwamen elkaar tegen op de opleiding Pop & Media in Leeuwarden. Begin oktober 2005 besloten ze een band op te richten en nu is er al een in eigen beheer uitgebrachte EP (6 tracks) getiteld Nothing Left. Naar eigen zeggen spelen ze melodieuze rock met een poprandje. Nu dacht ik hierbij meteen aan een bands als Di-Rect, maar in die hoek moet je MakeBelieve niet zoeken. De muziek op deze EP neigt meer naar die van een band als Green Lizard: stevige gitaarrock met hier en daar een rustpunt.

Het beste nummer van de EP is Break Me dat een lekkere dynamische opbouw heeft. Ook My Life en ballad Running Away zijn erg goed. Natuurlijk is het allemaal niet ontzettend origineel of vernieuwend, maar het rockt gewoon lekker.

Bijzonder is dat de bandleden alles zelf hebben opgenomen en afgemixt en dat hebben ze zeker niet onverdienstelijk gedaan.

Belangrijkste minpunt is eigenlijk de zang, die op sommige momenten echt ronduit zwak is. Ook hebben sommige songs (Nothing Left, The Answer) wel een erg hoog ‘dertien in een dozijn’ gehalte. Dit laatste zullen we maar wijten aan het feit dat MakeBelieve nog een jong bandje is met bovendien ook nog erg jonge leden (18 tot 20 jaar). Waarschijnlijk zullen ze als songschrijvers nog wel wat groeien, zeker gezien de opleiding die ze volgen.

Al met al een leuk, lekker rockend debuut met een aantal sterke songs.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:MakeBelieve Label:Eigen Beheer
Yeah Yeah Yeah's - Show Your Bones

Yeah Yeah Yeah's - Show your BonesNa een debuutalbum is het altijd de vraag welke richting een band opgaat....

Screamin Eric - Shake it!

Screamin' Eric - Shake it! Shake It is het derde Screamin’ Eric-album vol smerige punkrock rechtstreeks...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT