RECENSIE: Gabby Young & The Other Animals - The Band Called Out For More

Cover Gabby Young & The Other Animals - The Band Called Out For More
recensie cijfer 2012-08-30 In 2009 wist Gabby Young met We’re All In This Together één van de verrassendste platen van het jaar te maken. De zangeres kwam met een speelse Balkanvariant op Florence & The Machine. Vrolijke Balkanritmes smolten samen met de krachtige zangstem. Alle nummers waren voorzien van verrassende instrumenten. Live bleek op Festival Mundial en De Affaire dit positieve gevoel net zo gemakkelijk overeind te staan.

Op The Band Called Out For More tilt de zangeres haar talent wederom naar een hoger niveau. Dat ze zichzelf blijft onderscheiden bewijst alleen de hoes al. In een prachtige vouwvorm valt het doosje in hypnotiserende vlinder patronen om de cd.

Meteen strooien Gabby en haar Other Animals de vrolijke tonen in het rond. Gabby zingt krachtig, de blazers zijn ruimschoots aanwezig en iedereen lijkt het bovenal erg naar zijn zin te hebben. Dit resulteert onder andere in een Balkanwalsje op ‘In Your Head’, een Honky-tonk bluesritme op ‘Goldfish Bowel’ en het opzwepende circusnummer ‘The Band Called Out For More’.

Het lukt Gabby tegelijkertijd ook om tijdens de enkele ballades indruk te maken. ‘Male Version Of Me’ vormt eerst al een bescheiden hoogtepunt waarbij de bandladen een ijzersterk achtergrondkoortje vormen. Het absolute hoogtepunt is echter ‘The Answer’s In The Question’. Gabby zingt zuiver en in plaats van een zeer aanwezige band op de achtergrond is het een trompet die solo de hoofdrol vertolkt.

Met The Band Called Out For More heeft Gabby Young een album op zak waarmee het mogelijk zou moeten zijn om volgend jaar te gaan knallen op de grotere festivals. Het gezelschap rond de cabareteske Engelse weet wederom op perfecte manier de Balkan, Engelse muziekgeschiedenis en haar zuivere stem in een blender te stoppen. De circus swing die daar uit voort komt, zal het op Into The Great Wide Open ongetwijfeld goed gaan doen!
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Gabby Young & The Other Animals Label:Dying Giraffe Recordings
Cover Sean Rowe - The Salesman and the Sharke

Sean Rowe - The Salesman and the Sharke Sean Rowe is een ‘naturalist’ en heeft zelfs op een Wildernis Survival...

Cover C2C - Down The Road EP

C2C - Down The Road EP Het collectief C2C is, op het eerste gezicht, allesbehalve een gevestigde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT