RECENSIE: Bitchkrieg - Bitchkrieg EP

Cover Bitchkrieg - Bitchkrieg EP
recensie cijfer 2012-08-16 Het zal de eerste en de laatste keer niet zijn dat er een stel baldadige jochies opstaat en een bak teringherrie gaat maken. En het gebeurt ook in West-Friesland, zo blijkt. Bitchkrieg maakt met drie akkoorden, puberale teksten en hakkende beats gehakt van de toch serene rust van het boerenlandschap, zo blijkt op hun eerste echte wapenfeit Bitchkrieg EP.

Het zes liedjes tellende schijf geeft een prima blik in de lichtelijk sociaal ontwrichte hersenen van dit puberende viertal. Immers, als er nummers als ‘Slachtpartijtje’, ‘Dikke kinderen’ en ‘Domme Kut’ worden aangekondigd op de hoes, moeten er ergens bellen gaan rinkelen in het departement ‘Herrie en Ontwrichting’.

In feite kan de muziek kort en krachtig gerecenseerd worden. De heren hakken zo snel mogelijk door de nummers heen met niet onverdienstelijke punk. Dat wil dus zeggen: een paar akkoorden en soms een solo op gitaar, een basgitaar die door de bank genomen de gitaar volgt, drums als een houtzagerij en niet mis te verstane, geschreeuwde vocalen. O ja, en in het geval van Bitchkrieg soms een stukje middelmatige doch amusante ska.

Het gaat eigenlijk ook niet om de muziek. Die moet gewoon hard zijn en beuken. Dat is goed. Het gaat om de teksten en die zijn in het geval van deze Bitchkrieg EP prima voor het genre. Het is namelijk gewoon grappig als er acht keer het woord kinderkadaver wordt geroepen in ‘Slachtpartijtje’. Sowieso valt de aversie van kinderen op. Zelfs in het persbericht moeten ze eraan geloven.

Uiteindelijk hanteren de mannen een soort South Park-doctrine, waarbij iedereen het moet ontgelden. Ook zijzelf als West-Friezen gelukkig. Kort en bondig kan je zeggen dat je zes nummers lang wordt getrakteerd op humor in een leren jasje. Dat is precies zoals het moet zijn, niets meer en niets minder.

Muzikaal is het allemaal niet hoogstaand en ook de teksten zijn qua rijmschema’s en metrum dan ook niet bepaald geweldig. Maar je wil wel beuken en lachen. Dat is zoals het moet en dat heeft Bitchkrieg goed begrepen.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Bitchkrieg Label:Eigen Beheer
Cover Hot Chip - In Our Heads

Hot Chip - In Our HeadsDe laatste tijd leken de leden van Hot Chip vooral met andere projecten...

Cover Plan B - Ill Manors

Plan B - Ill Manors Ill Manors vergt uitleg. Dit album hoort namelijk eigenlijk bij de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT