RECENSIE: Diehard Youth - Without The Kids We Would Be Dead

2002-09-24 In de VS is dit album al een paar maanden uit op Thorp Records. Het Nederlandse hardcore label Gangstyle Records heeft recentelijk de exclusieve distributierechten voor enkele Thorp releases in Europa gekregen waardoor nu ook in de Benelux eenvoudig aan dit materiaal te komen is.

Zoals de naam al doet vermoeden is Diehard Youth geïnspireerd door het werk van enkele youthcrew bands (De bandnaam is bijvoorbeeld een songtitel van de band 7 Seconds).
Op het album valt een erg volwassen geluid te horen, wat gezien de jonge leeftijden van de bandleden best opvallend te noemen is. Of zou de info op hun website niet kloppen? Geupdate is deze in ieder geval al heel lang niet. Noch dit album, noch de recentelijk bij New Day Records verschenen split seven inch (met Upsidedown) krijgt er momenteel aandacht.

Meer over het album: vanaf opener 'Boondock Saints' wordt de neiging om wild rondjes om je eigen as te gaan rennen aangewakkerd. Bij het tweede nummer begin je het door te krijgen, dit album staat boordevol lekkere shoutalong stukken. Het geluid het is lekker en zelfs zonder het tekstboekje wordt al snel duidelijk uit wat voor vaatje er getapt wordt. 'Hello, Goodbye' heeft de perfecte tekst om van begin tot eind mee te brullen. Ook de andere 13 korte nummers zijn stuk voor stuk indrukwekkend sterk. Het enige nadeel is dat ze na 23 minuten al weer voorbij gedenderd zijn. Maar daar is gelukkig de repeat knop voor uitgevonden!

Mits deze band de verwachtingen die dit album oproept (in Europa) live waarmaakt, heeft dit album de potentie om een klassieker te worden. Ze zullen na een goede show vast als warme broodjes over de toonbank gaan.
Zoals bij Gangstyle gebruikelijk is, kun je ook dit album voor een sympathieke prijs online bestellen. Kijk op Noizz.nl voor meer info.
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:Diehard Youth Label:Gangstyle Records

Pip - ScheurijzerPip neemt je mee, vindt je dat ok? Je moet er maar net zin in hebben. Als je...

Last Erection - Alternative Hypothesis Je promo beginnen met een ruige cover (Summer in the city) is een niet al te...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT