RECENSIE: Pip - Scheurijzer

2002-09-25 Pip neemt je mee, vindt je dat ok? Je moet er maar net zin in hebben. Als je dat hebt, dan kan Pip een goed ingrediënt zijn voor een avond springen en feesten. De negen nummers van ‘Scheurijzer’ werden opgenomen na het winnen van diverse wedstrijden, waaronder de kleine prijs van Dordrecht. Gelukkig werd niet al het prijzengeld in kratten bier gestoken, dit schijfje klinkt (op sommige gitaarpartijen na) namelijk feestelijk lekker.
Nederlandstalige teksten en raps, ietwat vreemde humor, clichématige rockgitaartjes en een regelmatig terugkerende jazztrompet vormen een bizarre mengelmoes. Opener ‘Caravan’ blijft onverbiddelijk in het hoofd hangen en komt later in een geniale reprise terug in het nummer ‘Zeghetmaar’. De raps in ‘Nederlandse stijl’ vloeien voor natuurlijk voor geen meter, maar dat hoeft ook niet. Gelukkig houdt de trompet het interessant. In het korte, maar zeer lekkere, instrumentale ‘Vogelland’ krijgt deze een prominente en swingende rol toebedeeld. Hoewel de teksten van ‘Kater’ en ‘Arme sloeber’ ronduit belachelijk zijn (“weg met die kater, geef mij maar een poes!”, “Arme sloeber, barbapappa???”), zijn ook dit fijne nummers waarmee een publiek dat simpelweg wil feesten op z’n wenken bediend kan worden.
Deze cd maakt duidelijk waar het Pip om te doen is. Ongegeneerd feesten en springen. Als de BZB dit keer niet kan komen of als je eens wat anders wilt, boek dan deze jongens. Volgens mij staan ze al te springen.
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:Pip Label:Eigen Beheer

VanKatoen - Doe Het Dan Zelf!Af en toe gebrul, veel redelijk toegankelijke zang, experimentele stukken,...

Diehard Youth - Without The Kids We Would Be Dead In de VS is dit album al een paar maanden uit op Thorp Records. Het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT