RECENSIE: Intouchables - OST

Cover Intouchables - OST
recensie cijfer 2012-04-27 “Kool and The Gang en Earth, Wind & Fire zijn mijn referenties. Als je ze niet kent, weet je geen reet van muziek.” Zo stapt Driss (Omar Sy) het huis van de verlamde miljonair Phillipe (François Cluzet) binnen. Hij solliciteert zogenaamd naar een baan als verzorger van Phillipe, maar doet dit in feite voor zijn handtekening, zodat hij weer een tijdje verzekerd is van een uitkering. “Ik denk niet dat ik ongecultiveerd ben als het op muziek aankomt”, luidt het antwoord van de miljonair. “Hoe zit het met jou? Ken jij Chopin? Schubert? Berlioz?” Natuurlijk kent Driss Berlioz. “Maar het zou me verbazen als jij Berlioz kent. Wie ken je daar? Welk gebouw?” Phillipe begint uit te leggen wie Berlioz was. Een beroemde componist. “Dat was hij al voordat jouw buurt ernaar vernoemd werd.”

Natuurlijk wordt Driss aangenomen. Hij zorgt dat Phillipe, naast hulp, ook het plezier in het leven terugvindt. Twee verschillende mannen, met heel verschillende achtergronden, die samen plezier maken. Dat tovert een glimlach op je gezicht die er tot het eind van de Franse film niet meer af gaat. Sterker, je wil niet dat het eindigt. Niet voor niets trekt Intouchables door heel Europa miljoenen bezoekers.

De Original Soundtrack van Intouchables bevat bestaande nummers, die niet special voor de film zijn gecomponeerd. Dat levert klassiek werk op van Ludovico Einaudi en L’Angelicum De Milan, afgewisseld met uptempo klassiekers van Earth, Wind & Fire en Nina Simone. In de film wordt de schoonheid van de verschillende muziekstijlen mooi uitgelicht, en je merkt dat de samenstellers hebben geprobeerd een goede volgorde van nummers te maken. Maar als je net in de piano van Einaudi zit, en ‘September’ knalt erin, moet je toch even omschakelen. Een leuke cd als je in gedachten de film nog eens wilt beleven. Anders kun je de artiesten beter afzonderlijk beluisteren. Of Intouchables kijken. Want de film is prachtig en dan past de muziek in het plaatje.
Recensent:Rutger Otto Artiest:Intouchables Label:Rough Trade Distribution
Cover Zwart Licht - Leeroy Draait Door

Zwart Licht - Leeroy Draait DoorIn 2009 sloeg Bliksemschicht in als een bom en zette het Zwart Licht op...

Cover The Black Seeds - Dust and Dirt

The Black Seeds - Dust and Dirt We hadden een tijdje geleden al het idee om er een boek over te schrijven:...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT