RECENSIE: Simon McBride - Nine Lives

Cover Simon McBride - Nine Lives
recensie cijfer 2012-05-16 Bluesrock in optima forma. Daarmee zou deze recensie in feite klaar kunnen zijn. Maar toch doe je de op en top Ierse zanger/gitarist Simon McBride daarmee tekort. Deze man speelt namelijk een potje gitaar waar een beetje bluesrockliefhebber zijn vingers bij zal aflikken. Zo goed, dat je op momenten even het idee hebt dat je naar een gereincarneerde Gary Moore zit te luisteren. Want dat McBride daar veel naar geluisterd heeft, dat moge duidelijk zijn. En ook die andere Ierse gitaarheld, Rory Gallagher, komt af en toe om de hoek kijken. Al is Gallagher nog altijd echt de buitencategorie onder de bluesgitaristen als je het mij vraagt.

Nine Lives is het eerste live album van deze Ierse gitarist. In negen songs weet hij de energie van zijn live optredens moeiteloos op de luisteraar over te brengen. Geen bijster originele songs, maar binnen dit genre zit je daar misschien ook niet zo op te wachten. De songs vlammen wel, en aangezien McBride gezegend is met een fijne rockstem, neig je er al snel naar om de volumeknop een tandje verder open te draaien.

Na de negen songs volgen vier akoestische tracks die nog eens onderstrepen dat McBride een begenadigd gitarist is. Wat hij bijvoorbeeld in ‘Down To The River’ en ‘Devils Road’ laat horen op een akoestische gitaar is bijna belachelijk zo vingervlug.

Zijn eerder verschenen studio-albums ken ik eerlijk gezegd niet, maar ik kan me zo voorstellen dat dit live album het ideale visitekaartje is van de beste man. Vol energie en spetterende gitaarsolo’s en bij elkaar gehouden door een superstrakke ritmesectie. De toevoeging van de vier akoestische tracks maken het live plaatje helemaal compleet.

Met Pinksteren staat Simon McBride op het Ribs & Blues festival in Raalte. Ik zou het wel weten.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Simon McBride Label:Bertus
Cover LeLe - Party Time

LeLe - Party TimeHet gaat goed met De Jeugd van Tegenwoordig. Was Parels Voor De Zwijnen nog...

Cover Justin Townes Earle - Nothing's Gonna Change The Way You Feel About Me Now

Justin Townes Earle - Nothing's Gonna Change The Way You Feel About Me Now Er zijn maar weinig artiesten die de zin ”I hear my father on the radio,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT