RECENSIE: Danko Jones - Sleep Is The Enemy

Danko Jones
recensie cijfer 2006-02-24 ‘This is, this is, this is a sticky situation!’. Zo, Danko Jones is er weer helemaal klaar voor! Mocht je eraan twijfelen of de kleine grote man het nog wel heeft dan snoert hij je direct de mond met deze geweldige opener.

Het doet goed om te horen dat Danko zich zelfs ook een beetje heeft weten te ontwikkelen. Danko komt op Sleep Is The Enemy namelijk af en toe verrassend melodieus uit de hoek, zoals in songs als Baby Hates Me en First Date. Enkele nieuwe invloeden lijken uit de hoek van bands als The Undertones en Ramones te komen. Zo klinkt er in Don’t Fall In Love een heus poppy koortje in het refrein. Het koortje zingt hier vrolijk “Everybody wants to fall in love”, waarop Danko ze van passend repliek dient met een fel “But not me!”.

Veel meer ontwikkelingen zijn er (gelukkig) niet te bespeuren op dit nieuwe album. Zoals de begeleidende bio al schrijft “Sleep Is The Enemy is an album about drugs, though, ofcourse, the only ones Danko Jones likes to ingest come with a booty, not in a bottle”. En zo is het maar net. Van de Sex, Drugs & Rock & Roll draait het bij Danko Jones ook op dit album puur en alleen om Sex en Rock & Roll. En dan niet perse in die volgorde. Wat dat betreft krijgt hij in Invisible geweldig gezelschap in de persoon van John Garcia van het legendarische Kyuss. Beide heren weten elkaar flink op te fokken in deze song. De recht-toe-recht-aan gitaarriff in Invisible is trouwens duidelijk geinspireerd op het Kyuss werk. De heren komen tot heerlijke macho one-liners als “I’d break my dick off, just for you”. Het moge duidelijk zijn, voor een goeie openingszin bij je eerste date kun je nog altijd bij Danko terecht.

Na bijna 34 minuten is de koek op. Je weet van gekkigheid niet hoe snel je weer die play knop in moet drukken. De testosteron held uit Canada levert met Sleep Is The Enemy alweer zijn vierde adrenalinebommetje af. Maar nog niet eerder klonk Danko Jones zó veelzijdig en tegelijkertijd zó onweerstaanbaar!
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Danko Jones Label:Bad Taste Records
PrinceOfPersiaTheTwoThrones

XBOX - Prince Of Persia: The Two ThronesHoewel ook dit deel van Prince Of Persia an sich gewoon een nieuw deel van de...

Sweet Candy Kills

Sweet Candy Kills - Sweet Candy Kills ‘Catchy, punky popsongs’, zo zou je de 5 liedjes op dit titelloze debuut van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT