RECENSIE: Hungry Kids of Hungary - Escapades

Cover Hungry Kids of Hungary - Escapades
recensie cijfer 2011-12-26 Anders dan je op basis van de naam wellicht zou verwachten is Hungry Kids Of Hungary afkomstig uit het Australische Brisbane. De vierkoppige band bestaat uit Dean McGrath (gitaar en lead vocals), Kan Mazli (toetsen en lead vocals), Ben Dalton (bas, akoestische gitaar en backing vocals) en Ryan Strathie (drums, percussie en backing vocals). Hungry Kids Of Hungary wordt in 2007 opgericht en brengt een jaar later een titelloze EP uit. In 2009 volgt nog een EP en eind 2010 verschijnt het debuutalbum Escapades. Een jaar na de release in eigen land komt deze plaat nu ook bij ons uit.

Hungry Kids Of Hungary maakt zeer goed in gehoor liggende popmuziek, met een dun indierandje. De single 'Scattered Diamonds' schopte het al tot de playlist van 3FM en 'Let You Down' werd op diezelfde zender gebruikt voor een remixwedstrijd.

De nummers op Escapades zijn behoorlijk divers. Tracks als 'Closer Apart', 'Let You Down' en 'You Ain't Always There' klinken als een wat gladdere versie van het Belgische Das Pop. Poppy en met een flinke jaren '80 invloed. Deze kwalificatie is ook van toepassing op het behoorlijk bombastische 'China Will Wait.'

In andere songs, waaronder 'Wristwatch' en 'Scattered Diamonds', doet Hungry Kids Of Hungary een dappere poging om de Australische Vampire Weekend te worden. In 'Eat You Heart Out' en vooral 'No Returns' klinkt de band echter weer meer als Fleet Foxes, met folkmuziek en stemmige samenzang. Ook 'Set It Right' heeft mooie samenzang, maar deze track gaat muzikaal gezien meer richting de jaren '80.

De muziek van Hungry Kids Of Hungary ligt prima in het gehoor en bevat nergens scherpe randjes. Het flinterdunne laagje indie zorgt er echter voor dat het geheel niet al te gemakkelijk wordt en juist daardoor zou de band een groot (radio)publiek moeten kunnen aanspreken. Het belangrijkste minpunt van Escapades is echter dat we het allemaal al wel eens eerder gehoord hebben en ook beter. Hungry Kids Of Hungary mist een eigen sound en hierdoor weet de band maar matig te overtuigen. Escapades is zeker geen slechte plaat, maar buiten de single 'Scattered Diamonds' blijft er eigenlijk niets hangen.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Hungry Kids of Hungary Label:Rough Trade Distribution
Cover Seasick Steve - The Best Of

Seasick Steve - The Best Of Seasick Steve is een hype. Afgelopen jaar stond de 71-jarige artiest voor...

Cover James Vincent McMorrow - Early in the Morning

James Vincent McMorrow - Early in the Morning James Vincent McMorrow is een mooi voorbeeld van hoe een band ontdekt kan...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT