RECENSIE: Betsie L'Arkin - All We Have is Now

Betsie Larkin - All We Have Is Now
recensie cijfer 2011-11-15 Betsie Larkin is een popzangeres en singer-songwriter uit New York. Ze werd bekend als gastvocaliste op verschillende populaire dancetracks, waaronder ATB’s ‘A New Day’ en Ferry Corstens ‘Made Of Love’. Laatstgenoemde single heeft in Nederland een tijdlang hoog in de top veertig gestaan. In 2009 besloot Larkin dat ze even genoeg had van het zijn van slechts de featuring artist. Ze trok zich terug in een studio in haar thuisstad en begon te werken aan haar solodebuutalbum.

Die plaat is nu uit en draagt de titel All We Have Is Now. Niet geheel verrassend is het dat Larkin’s solowerk in het verlengde ligt van de dancetracks die haar succes hebben gebracht. Sterker nog, het enige verschil met die dancetracks zit hem in de volgorde van de credits. Bekende collaborateurs als Ferry Corsten en Björn Akesson zijn voor de verandering de featuring artist, met Larkin als hoofdattractie. En tracks als de met een peperdure trancebeat uitgeruste single ‘Stars’ kunnen Betsies succes weleens naar een nog hoger level transporteren.

Het zijn echter ook die peperdure beats die op All We Have Is Now de show stelen. Betsie zelf klinkt als een dertien in een dozijn gastvocaliste, die alleen op papier centraal staat op haar eigen cd. All We Have Is Now bevat geen enkele slechte track en een handjevol hits, maar het is niet Larkin’s album. Het is een compilatie-cd met nieuwe nummers van een aantal erg goede trance-dj’s, met steeds dezelfde zangstem als extra laagje.

Betsie Larkin krijgt op haar eigen album een boost van de dj’s die haar eerder al tot een go-to-girl voor dancetrack-vocals hebben gemaakt. Ze wordt dankzij All We Have Is Now vast en zeker uitgenodigd voor de grotere trancefeesten en het album is dan ook zeker niet slecht. Het is alleen niet van haar alleen. En zodra Ferry Corsten een hit scoort met een andere gastvocaliste, zijn wij Larkin weer heel snel vergeten.
Recensent:Randy Timmers Artiest:Betsie L'Arkin Label:Black Hole Recordings
Cover Dark Captain - Dead Legs & Alibis

Dark Captain - Dead Legs & AlibisHet Britse bandje Dark Captain viel in 2008 ineens op met hun debuutplaat...

Allure - Kiss From The Past

Allure - Kiss from the Past Namen als Thijs Michiel Verwest en Allure zullen bij de meeste mensen niet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT