RECENSIE: Yukka - Still

yukka-still
recensie cijfer 2006-01-04 Still is het tweede album van Yukka . De band heeft in het 10-jarig bestaan intussen al een flinke muzikale vriendenkring opgebouwd. Het is dan ook niet zo vreemd dat er vele gastmuzikanten op dit album te horen zijn. Zo horen we o.a. Marike Jager (winnares Grote Prijs van 2003) en Henk Jan Heuvelink (Incense) langskomen.

Het album Still bevat een bonte mix van 16 popliedjes met verschillende muzikale invloeden. Zo horen we soulinvloeden, die herinneringen aan Paul Weller (o.a. Come To Me) en Spandau Ballet (bijv. Streetlights/Sidewalks) bovenhalen. Maar ook komen de nodige funk en rock invloeden voorbij. Neem bijvoorbeeld de opener Full Of Fire Of Maybe, die funk en rock invloeden mooi weten te combineren.

De band klinkt uitermate professioneel, en lijkt de verschillende muziekstijlen volledig de baas te zijn. Gitarist Arjan Brentjens weet de liedjes bovendien regelmatig te voorzien van bijzonder smaakvolle gitaarpartijen.

Als er al kritiek kan worden gegeven is het, dat het album iets korter had mogen duren. Zo kabbelen liedjes als You Can’t Sleep en My Final Remark iets te lang voort. Maar dat neemt niet weg dat Yukka zich op Still presenteert als een geoliede band, met een aantal ijzersterke songs.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Yukka Label:Eigen Beheer
camping-dancingdays

Camping - Dancing DaysAltijd al benieuwd geweest hoe de soundtrack zou klinken als je een flink...

thinlinemen-hitchhiker

Thin Line Men - Hitchhiker Het gebeurt niet zelden dat wij onze verbazing uitspreken over het aantal...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT