RECENSIE: Radar Men From the Moon - Intergalactic Dada & Space Trombones

recensie cijfer 2011-10-15 Zowel de titel van deze release als de bandnaam uitspreken zonder te stotteren blijkt een gewaagde poging. Radar Men From The Moon, bestaat uit het stoffelijk overschot van Boner Inc. nadat de zanger het hazenpad verkoos boven de band. De naam zelf roept psychedelische gevoelens op en is bovendien ontleend aan een science fiction serie uit de jaren vijftig. Met Intergalactic Dada & Space Trombones serveert men dus een volledig menu aan space klanken en dromerige feelgood riedeltjes.

De vijf nummers op Intergalactic Dada & Space Trombones geven een redelijk beeld wat je van dit trio mag verwachten. De spacerock van deze Nederlanders is best te pruimen. Drummer Tony Lathouwers, bassist Jan Titus Verkuijlen en gitarist Glenn Peeters bieden je een perfecte instrumentale mengeling van post, space en stoner rock aan. Met uitzondering van ‘Moonjuice’ klokken de vier andere nummers boven de negen minuten af. Openingstrack ‘Space Colonist’ is lekker ruimtelijk en doet het meest denken aan het Pink Floyd van de jaren zeventig. ‘The Wire’ is dan weer een bas georiënteerde track waarbij de gitaar ter ondersteuning het muzikale veld van melodie aftast. Het titelnummer ‘Intergalactic Dada & Space Trombones’ is het minst interessante nummer op de schijf en kabbelt net iets te rustig voort. Op ‘The People Who Stay On Earth Will Explode’ dwaalt dan weer de geest van de stoner rock. De experimentele geluiden lijken net alsof ze ter plaatse uit de lucht kwamen en werden omgezet in klank. Last but not least grijpt men op afsluiter ‘Moonjuice’ terug op een meer experimentele sound waarbij de gitaar terug op de voorgrond kruipt.

Al bij al een prima release voor de liefhebbers van het genre. Nog maar een keer een bevestiging van het feit dat in Nederland heel wat ongekend talent te bespeuren valt. In veel gevallen blijft hun muziek hangen in de rokerige repetitieruimte. Laten we hopen dat dit met Radar Men From The Moon niet zo afloopt.
Recensent:Gunther Moens Artiest:Radar Men From the Moon Label:Eigen Beheer
Thundercat – The Golden Age Of Apocalypse

Thundercat - The Golden Age of ApocalypseEen mix van experimentele fusion, jazz en electronica kan moeilijk te...

Ronnie James Dio - And Before Elf…There Were Elves

The Elves (ft Ronnie James Dio) - And Before Elf... There were Elves Vorig jaar overleed de meest legendarische figuur uit de geschiedenis van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT