RECENSIE: The Drums - Portamento

The Drums - Portamento
recensie cijfer 2011-09-02 Jonathan Pierce, zanger en voorman van The Drums, gaf onlangs toe een hekel te hebben aan U2 en Coldplay. Reden: de bands zijn teveel bezig met politieke kwesties. “The Drums houden zich niet met dat soort serieuze zaken bezig.” Dat klopt inderdaad. The Drums maken - nog geen jaar na ‘Let’s Go Surfing’ - nog steeds feel-good popmuziek. Zoete liedjes met de meest simpele rifjes. Songs zonder enige boodschap. Nummers waar je juist daarom na tien keer luisteren een enorme hekel aan begint te krijgen. Portamento is een plaat voor muziekliefhebbers die gaan voor ‘leuk’ in plaats van voor ‘bijzonder’.

Voor iedereen die wel naar memorabele momenten zoekt, is Portamento een mager album. Het leuke aan de act van The Drums - een paar jochies die tot voor kort nog geen instrument konden bespelen - is er ondertussen wel vanaf. Single ‘Money’ is een herhaling van ‘Let’s Go Surfing’: eventjes aanstekelijk, daarna strontvervelend. En ook de rest van het materiaal op deze tweede plaat biedt vrijwel niets nieuws onder de zon.

Wel maakt The Drums gebruik van een iets breder muzikaal pallet. Vleugjes elektronica kleden het basis gitaarwerk ietwat extra aan en Pierce’s vocalen zoeken nieuwe gebieden op. Vrij verrassend is de in synthesizers verpakte interlude ‘Searching For Heaven’, het enige nummer op Portamento dat echt een andere kant van de band laat zien. Een kant die waarschijnlijk niet gewaardeerd gaat worden door de huidige, care-free fanbase. Maar wel door de muziekliefhebber die van niet hapklare brokken houdt.

Grappig genoeg is het hoogtepunt van Portamento de openingstrack ‘Book Of Revelation’. “I believe that when we die, we die,” mijmert Pierce in het refrein. “I’ve seen the world and there’s no heaven and there is no hell.” Blijkbaar kan het toch, beste Jonathan. Feel-good muziek mét een boodschap maken. Meer van dat op album drie graag!


Eerdere recensies van The Drums:
- 08-06-2010: The Drums.
Recensent:Randy Timmers Artiest:The Drums Label:V2 Records
Roosbeef - Omdat Ik Dat Wil

Roosbeef - Omdat Ik Dat WilEr zijn er duizenden: meisjes zoals Roos Rebergen. Meisjes die van bier,...

Rosa Ensemble – The Blind Spot

Rosa Ensemble - The Blind Spot The Blind Spot is in feite een oude plaat. Immers, het album kwam al in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT