RECENSIE: Gap - Welcome

gap-welcome
recensie cijfer 2006-02-02 De band GAP bestaat uit drie mannen die afkomstig zijn uit Deventer. Zij spelen alleen eigen nummers, en hebben deze Engelstalige nummers allemaal geschreven op maandag. Ondanks dat het maar een drietal is, klinkt de muziek wel veelzijdig.

GAP heeft twee lead-zangers, en een achtergrondzanger. Dit geeft de band meer mogelijkheden en die gebruiken zij ook. De band maakt rock met een redelijk dansbaar ritme. De zang lijkt los te staan van de muziek, lijkt niet betrokken bij het geheel. Het had warmer kunnen klinken. De teksten van de nummers zijn eigenlijk weinig origineel.

De muziek klinkt dreigend, bezwerend, zoals in het nummer The Bar. De muziek heeft een sfeer alsof ze vanuit een jamsessie in een oefenruimte zijn gaan opnemen, maar daar is zeker niks mis mee. De nummers Small en Little Man klinken anders dan de rest van het album, veel melodieuzer en helderder. Het hele album gaat voort in een rustige flow, met krachtige rock die toch ook wel rust uitstraalt.

Ergens ver weg doet de muziek van GAP denken aan Electric Six, en het drumgeluid aan Franz Ferdinand. GAP maakt muziek die goed afkomstig uit de jaren ’80 had kunnen zijn. Met name het nummer Monday klinkt zo. Door deze ouderwetse sound lijkt het alsof we de muziek al ergens van kennen.
Recensent:Annet Haggeman Artiest:Gap Label:Eigen Beheer
feromonos-welcometo

The Feromones - Welcome toDat The Feromones hun invloeden niet onder stoelen of banken schuift is...

stefanoosthof-mptyinsides

Stefan Oosthof - Mpty Insides Ondanks zijn Haagse roots heeft Stefan Oosthof weinig op met typisch Haagse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT