RECENSIE: Freestroke - When Push Comes to Shove

Freestroke – When Push Comes To Shove
recensie cijfer 2011-06-09 De Weerter band Freestroke werd opgericht in 2007. Sindsdien heeft de band al een aantal mooie hoogtepunten beleefd, zonder dat er een debuutalbum op de plank lag. Een greep uit die hoogtepunten: optredens in zalen als Paradiso, De Effenaar, 013 en uiteraard De Bosuil. Maar het hoogstepuntje moet voor de heren toch wel het openen van het Bospop festival vorig jaar zijn geweest. Als band uit de regio de ultieme erkenning van hun talent.

En nu is er dan (eindelijk) het debuut When Push Comes To Shove. Het debuut bevat twaalf liedjes die als basis vrijwel altijd de akoestische gitaren van zanger Carlos en gitarist Roel hebben. En dat leidt dan niet tot luie, lome akoestische liedjes zoals een Jack Johnson dat prima kan. Nee, Freestroke rockt met de akoestische gitaren zoals ook Racoon dat zo fijn kon op de eerste trits albums. En dat is wel weer eens lekker, want bij de Zeeuwse band is de balans sinds doorbraakhit ‘Love You More’ vooral doorgeslagen naar gezapige pop.

Een aantal van de liedjes op het debuut werd al eerder door de band uitgebracht. Maar een van de leukste liedjes is het nieuwe ‘Pick Me Up’. En laat dat nou net de opener van het album zijn. Lekker energiek, retecatchy en daardoor niet meer uit je kop te stampen zodra je het gehoord hebt. Erg goed gedaan. Het daaropvolgende ‘Let It Go’ is minder catchy, maar zit muzikaal weer knap in elkaar. Dit liedje doet in de verte denken aan Hootie & The Blowfish, toen zij in de jaren negentig even aan wereldfaam mochten ruiken.

En zo staat het album vol prima gitaarliedjes, die professioneel, maar wel een tikkeltje gedegen ten gehore worden gebracht door zanger Carlos en zijn bandleden. Voor écht muzikaal vuurwerk moet je namelijk niet bij Freestroke zijn. Maar dat mag de pret niet drukken. De band heeft een prima debuut afgeleverd, dat de potentie heeft om bij een groot publiek aan te slaan. Nu nog even dat extra beetje geluk.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Freestroke Label:Frog n Roll Records
TD Lind – The Outskirts Of Prosper

TD Lind - The Outskirts of Prosper The Outskirts Of Prosper is het derde album van de Britse muzikant TD Lind...

Natubella - Little Devil

Natubella - Little Devil Hoe het album ook gaat uitpakken, humor heeft de jonge Argentijnse zangeres...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT