RECENSIE: Nickelback - Photopgraph

recensie cijfer 2005-10-04 Nickelback behoeft eigenlijk geen introductie meer want je moet wel als een kluizenaar hebben geleefd wil je de hits How you remind me en Too Bad niet kennen. De band is alweer toe aan hun vierde grote studioalbum genaamd All the right reasons en het nummer Photograph is hier de eerste single van.

Het is al gelijk duidelijk dat Nickelback het nog niet verleerd is om aanstekelijke liedjes te schrijven. Het meest herkenbaar blijft toch het rauwe maar aangename stemgeluid van zanger Chad Kroeger. In Photograph neemt Nickelback je mee op reis naar hun jeugd en aan de hand van foto’s worden herinneringen opgehaald. Een leuk detail is dat de clip bij het nummer ook echt in de oude woonplaats van de band is opgenomen.

Als extra nummer op de cd-single heeft Nickelback de klassieker We will rock you van Queen gecoverd. Verwacht geen nieuwe versie of andere verrassingen van deze cover want die zijn er niet. Ondanks dat het een goed nummer is blijft het jammer dat de band niet iets origineler is geweest betreffende de keuze voor een tweede nummer.

Als de single Photograph representatief is voor de rest van de te verschijnen cd dan hoeven we ons voorlopig geen zorgen te maken over de toekomst van de band want die zal dan zeer zeker rooskleurig zijn
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Nickelback Label:Roadrunner Records
gijsbertkamer-pophelden

Gijsbert Kamer - PopheldenEen boek met verzamelde interviews. Is dat niet gewoon een gemakkelijke...

Breed 77 - Cultura

Breed 77 - Cultura Muziek kent geen grenzen, dat is al vaak bewezen maar dit is wel de eerste...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT