RECENSIE: Depedro - Nubes de Papel

Depedro- Nubes de papel
recensie cijfer 2010-12-15 De band Depedro is een samenwerkingsproject tussen de Spaanse zanger Jairo Zavala en Joy Burns. Laatstgenoemde zal niet zo snel een lichtje doen branden, maar als gitarist van Calexico heeft de beste man de gehele wereld over getourd. Een tijdje geleden bracht de groep reeds haar debuutalbum uit, nu is het met Nubes de Papel tijd voor een opvolger.

Vanaf de eerste seconde op plaatopener ‘Eternamente’ wordt de melodramatische Calexico sound weer heerlijk opgebouwd. De drums, het gitaarspel en blazers wisselen elkaar af en vanaf het eerste nummer word je als luisteraar meegesleept naar de wereld die Depedro heet. De Spaanse toevoeging aan de nummers blijkt een heerlijke combo op de rustige nummers.

Maar ook in de wat meer uptempo tracks weet de groep te overtuigen. Op ‘Cuando el dia se Acabe’ wordt de luisteraar in een keer verrast met een hoog drumtempo, later speelt Depedro op ‘Chilla que Tiemble’ ook nog een typisch Spaans uptempo track. Met name de trompet weet hier een zeer aangename solo doorheen te schellen. Op de plaat is gekozen voor een balans tussen de beide uitwerkingen, opvallend is dat ook de wat snellere nummers op een bepaalde manier hun waarde behouden als achtergrondmuziek.

Op Nubes de Papel zet Depedro een heerlijke mix tussen zomerse Spaanse muziek en de eindeloosheid van Calexico neer. Met name de toevoeging van de blazerssectie bezorgt Depedro net dat beetje extra vrolijkheid dat vaak bij Calexico ontbreekt. Aan de andere kant is Depedro natuurlijk Calexico niet en menig luisteraar zal in gedachten ook regelmatig de vergelijking blijven maken. Desondanks is Nubes de Papel gewoon een heerlijke plaat om zachtjes door de tuin te laten klinken op een zomerse namiddag.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Depedro Label:Ada Global
Fruit Of The Original Sin – Beneath The Surface

Fruit of the Original Sin - Beneath the SurfaceVlak voor de eindstreep van 2010 werd ondergetekende blij verrast met een...

Thunderball - 12 Mile High

Thunderball - 12 Mile High De uit Washington D.C. afkomstige groep muzikanten genaamd Thunderball zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT