RECENSIE: Face Tomorrow - For Who You Are

2002-07-09 Het gaat goed met Face Tomorrow. Het vele spelen werpt zijn vruchten af. Bij de grote prijs van Nederland finale werd hierdoor reeds de publieksprijs gewonnen. Dit album, waar ook alle nummers van de in eigen beheer uitgebrachte Live The Dream EP op staan, is de eerste full-length van deze Rotterdammers. Na veel over de band gehoord en gelezen te hebben luisterde ik dit album in de platenzaak. Deze vluchtige kennismaking met "For Who You Are" deed mij schrikken. Het eerste nummer klonk dan ook wel heel erg Radiohead. De band speelt wel vaak met hardcore punk bands, maar dit album dient duidelijk niet op die manier benaderd te worden.
Gelukkig heb ik deze prachtplaat, want dat is het, alsnog leren kennen. Zanger Jelle heeft veel meer in huis dan een Thom Yorke imitatie. De band heeft veel weg van At The Drive-In of Waterdown (maar dan zonder de grunts). Als je je al een tijdje afvraagt wat er nou eigenlijk bedoeld wordt met de term emo die je steeds vaker (te pas en te onpas) tegenkomt, dan is dit een goede kennismaking. Scherp gespeelde melodieën en zang waarbij nog zuiverheid, nog fel uithalen geschuwd wordt. Nieuw is dit soort muziek niet. Maar als ze dan toch populair wordt onder een groter publiek, dan mag Face Tomorrow wat mij betreft de Nederlandse vaandel dragen. Als je de zang van meneer Yorke wel mooi vindt en de scherpere randjes van Muse waardeert, dan is Face Tomorrow een aanrader. Als je van veel scherpe randen houdt en zuivere, zachte zang op zijn tijd geen probleem voor je vormt, dan eigenlijk ook.

De Face Tomorrow website mag trouwens niet onvermeld blijven. Dit album is er voor de sympathieke prijs van 11 Euro (inclusief portokosten) te bestellen. Doen!
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:Face Tomorrow Label:Reflections Records

Sonic Dolls - Riot At The Sheep Dog TrialsDe eerste keer dat ik deze cd luister ben ik meteen overtuigd dat deze Duitse...

Last Days Of April - Ascend To The Stars Scandinavië staat om meerdere dingen bekend, zoals om zijn Noorderlicht en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT