RECENSIE: Burn the Iris - Sovereign

Burn The Iris – Sovereign
recensie cijfer 2011-01-01 Eindhoven staat landelijk bekend als Rockcity en heeft de afgelopen jaren met nog al wat fijne rock bandjes die naam behoorlijk eer aangedaan. Toch mogen ze met een band als Burn The Iris binnen de stadsgrenzen wel eens overwegen de naam aan te passen. Want deze donkere en zware Post-metal uit de lichtstad past niet bepaald onder de beperkende titel “rock” maar is wel degelijk een band waar de gehele stad trots op mag wezen.

Met Sovereign zet de band in eenentwintig minuten drie nummers uit, waarvan vooral '(Sovereign) Ghost' de donkerste krochten uit de postmetalhel openbaart. In bijna tien minuten wordt een muzikaal epos uitgebouwd dat ondanks de lengte van begin tot eind blijft boeien. Atmosferische velden waarover zachtjes wordt gefluisterd of door een mysterieuze vrouwenstem wordt gezongen, worden afgewisseld met zware gitaarstorm met imponerende grunt.

De drie nummers op deze ep zijn tot in de fijnste puntjes uitgewerkt. Het Eindhovense vijftal weet hoe zware en donkere metal neer te zetten die de luisteraar in de nummers zuigt. Een erg overtuigende ep - die liefhebbers van bands als Mastodon, Isis en Burst zeker aan zal spreken – en vooral doet verlangen naar meer van deze donkere metal heren uit de lichtstad.
Recensent:Tjeerd van Erve Artiest:Burn the Iris Label:Eigen Beheer
Firewind – Days Of Defiance

Firewind - Days of DefianceHoe je ook over Firewind denkt, de band is niet van luiheid te betichten....

Disturbed-Asylum

Disturbed - Asylum Wanneer we anno 2010 kijken naar de grote nu-metalbands van tien jaar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT