RECENSIE: Burn the Iris - Burn the Iris

Burn The Iris – Burn The Iris
recensie cijfer 2008-02-12 Uit Eindhoven ‘rockcity’ komt nu voortaan ook metalcore. Burn The Iris vindt hun oorsprong namelijk in deze ‘rock’ stad. Ze halen inspiratie uit bands zoals; Poison the Well, Meshuggah, Burst en Killswitch Engage. Harde muziek die veel mensen aanspreekt door de verborgen melodieën en energieke optredens.

'Willing To Erase’ is het openingsnummer van deze drie nummer tellende EP. Het eerste wat opvalt aan deze EP is het feit dat deze van uitstekende kwaliteit is. Je kunt natuurlijk gaan mierenneuken, maar respect voor het afleveren van zo’n zuivere sound.

De nummers zijn helaas iets minder speciaal. Een strak gitaarrifje, een diepe stem die af en toe melodieus wordt en een lekkere bass eronder zorgen voor een gevoel wat het beste te omschrijven valt als; ‘Is wel leuk’. De EP wordt helaas niet pakkend, de nummers missen de potentie om een nummer te zijn wat iemand gaat aanspreken of onthouden.

Toch zit er toekomst in deze band. Als je kijkt naar bands zoals Maroon en God Forbid die ook gewoon metalcore spelen doen deze Nederlanders daar zeker niet voor onder. Het genre ligt op zijn luie gat maar wie weet kan Burn The Iris daar verandering in gaan brengen. Touren, touren, touren zal de oplossing zijn voor deze band.

Onze zegen hebben ze! Elke keer Maroon in een voorprogramma, daar worden wij niet blij van. Volgende keer dus Burn The Iris uit Eindhoven.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Burn the Iris Label:Eigen Beheer
Drive- By Truckers – Brighter Than Creation’s Dark

Drive-By Truckers - Brighter than Creation's Dark Drive- By Truckers is niet zo maar een countryrock band uit Athens,...

The Nits – Doing The Dishes

Nits - Doing the Dishes Vier-en-dertig jaar bestaan ze intussen, The Nits . De heren begonnen in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT