RECENSIE: Shitrobot - From The Cradle to the Rave

[Shit Robot] – [From The Cradle To The Rave]
recensie cijfer 2010-10-05 Shit Robot, ook wel bekend als de van oorsprong Ierse Marcus Lambkin, kwam in het begin van de jaren ’90 in New York wonen. Hier dook hij als DJ in de wereld van de electro feestjes. In deze scene ontmoette hij James Murphy, naast frontman van LCD Soundsystem ook een van de oprichters van het label DFA Records. Op dit label worden onder andere de LCD Soundsystem platen uitgebracht. DFA Records zal nu ook zal het debuutalbum van Shit Robot met de titel From The Cradle To The Rave uitbrengen.

De plaat begint met het uitdagende ’Tuff Enuff’ waar een redelijk kale baslijn onder zit. Beste nummer van de plaat is misschien wel het dromerige ‘Losing My Patience’ met Alexis Taylor. Net als ‘Take ‘Em Up’ heeft dit nummer een ontzettende disco feeling. Daar waar het nummer ‘Grim Reciever’ meer een echte Electro sound heeft en ‘Simple Things’’ dan weer gezien zou kunnen worden als een old school house nummer is. Toch klinken de geluiden van de old-school house nadrukkelijk door op deze cd. Het geluid doet denken aan nachtclubs en oude computerspelletjes.

Zo bezien is From The Cradle To The Rave misschien wel te luisteren als een bloemlezing uit 20 jaar electronische muziek bezien door de ogen van Shit Robot. Deze tijd heeft Shit Robot er namelijk voor genomen om zijn eerste album te maken. En die 20 jaar, dat hoor je er in ieder geval wel aan af. Je merkt dat er veel werk is gaan zitten in dit album en dat het geen broddelwerkje is geworden onder het mom van 'lange halen snel thuis'. Er is een belangrijk ding wat hierbij zeker gezegd dient te worden: Deze cd straalt dansen uit! Maar dat is ook niet zo gek als je de hulp hebt van Alexis Taylor (Hot Chips), Nancy Whang (LCD Soundsystem) en James Murphy zelf. Over Shit Robot zelf is een stuk minder bekend dan over zijn gasten. Dit album gaat hem hoogstwaarschijnlijk niet beroemder maken dan de bovenstaande namen, maar dat hij met dit project een berg aandacht verdient moge duidelijk zijn.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Shitrobot Label:Cooperative Music
Skunk Anansie - Wonderlustre

Skunk Anansie - WonderlustreHet Verenigd Koninkrijk is sinds de jaren zestig en zelfs ver daarvoor,...

Flamingo – Brandon Flowers

Brandon Flowers - Flamingo The Killers zijn (even) niet meer, lang leve Brandon Flowers ! Dat is zo...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT