RECENSIE: Various - The Pet Series Volume 4

various-THEPETSERIES4
2005-05-25 Ik ben een zogeheten kattenmens. Afgezien van mijn liefde voor een bepaalde chihuahua waar ik nu niet op in zal gaan, zijn katten mijn favoriete huisdieren. Hun onafhankelijkheid, hun eigen willetje en hun knuffelbaarheid hebben daar mee te maken. Wat dat betreft staan ze lijnrecht tegenover een van hun prooien: de vis. Maar laat ik niet op voorhand de nieuwste uitgave van The Pet Series, de huisdieren-compilatiereeks van Volkoren daarop afrekenen. Al was het maar omdat er al eerder een compilatie in het teken van de kat is verschenen.

Want nu is het de buurt aan de vis. Gelukkig gaan de liedjes niet (allemaal) over vissen. Dat zou nogal saai worden. Een beetje gespeeld met het idee is er wel. Want wie kan je in dit kader nou beter vragen om een nummer af te staan dan Spinvis? Precies. Hij is dan ook vertegenwoordigd met het nummer Idee Zeventien. Een aardig instrumentaaltje met hulp van samples van fileberichten, maar de titel geeft al aan dat het niet meer dan een vingeroefening is. Echte liedjes zijn er van Thomas Denver Jonsson, die een indringende live versie van First In Line bijdraagt. Uiteraard is een van de sleutelfiguren van het Volkoren label ook vertegenwoordigd: Minco Eggersman. De live opname van It’s Been A While van zijn soloproject ME is een van de uitschieters van deze leuke compilatie. Het geeft ook gelijk aan dat we deze verzameling liedjes in de Americana/singer-songwriter hoek moeten plaatsen. Zoals het zachtjes gezongen For Slow Learners van Sarah Hepburn. Nee, geen bekende namen inderdaad, afgezien van Spinvis. Het is frappant dat juist zijn liedje een van de slechtste is op deze compilatie. En dat zegt eerder iets over de kwaliteit van deze fijn geprijsde cd dan over Spinvis.
Recensent:Jasper van Vugt Artiest:Various Label:Volkoren

Various - Rob Acda Award Finalisten 2004-2005De Rob Acda Award is een jaarlijkse muziekwedstrijd voor muziekanten en bands...

stuurbaardbakkebaard-whistledixie

Stuurbaard Bakkebaard - Whistle Dixie De muziek van Stuurbaard Bakkebaard is als een soort muzikale...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT