RECENSIE: Pura Vida - Struggle in the City

Pura Vida – Struggle in the city
recensie cijfer 2010-09-10 Alle grote reggae festivals van het Europese continent organiseren jaarlijks samen de European Reggae Contest. Dit is een wedstrijd tussen alle nieuwe opkomende reggae groepen in Europa, de winnaar mag de hele zomer lang op het grootste gedeelte van alle Europese reggae festivals staan. In 2008 won de Belgische reggae groep Pura Vida deze prestigieuze prijs, twee jaar later is het tijd voor hun album Struggle in the City. Voor de vaste bezoekers van festivals als Reggae Geel en Sunsplash, is de Pura Vida al zeker geen onbekende meer en deze zullen ongetwijfeld blij zijn dat er eindelijk een album in handen te houden valt.

De groep combineert verschillende muzikale elementen in hun dub-georiënteerde reggae. De opener van de plaat wekt al zeer de interesse met haar paar minuten durende intro, waarbij je het idee hebt door een sprookjesbos te wandelen. Daarna knalt een heerlijk reggae ritme je speakers uit en is meteen duidelijk waarom Pura Vida een veelbelovende acts is. Vervolgens horen we op ‘Time of decision’ nog wat onvervalste Dancehall voorbij komen, terwijl ook meer elektronische muziek niet wordt geschuwd op ‘I got love’.

Op Struggle in the City bewijst Pura Vida dat het een heerlijke reggae groep is. De nummers over liefde, Babylon en de derde wereld zullen elke reggae fan aanspreken. Daarnaast weten ze door hun mix van dub, reggae, dancehall en wereldmuziek een eigen, doch typisch Europese, variant van de reggae op plaat te zetten. Voeg daar nog bij dat de band live met zijn elven op het podium heen en weer staat te hossen; Pura Vida is gewoon een onvervalste feestband die nu ook nog eens een sterk album af weet te leveren!
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Pura Vida Label:Dying Giraffe Recordings
21 Eyes Of Ruby - Conquer The World pt. 5

21 Eyes Of Ruby - Conquer the World pt. 5 Conquer The World pt. 5 is alweer het vijfde deel van de reeks Conquer The...

Plants & Animals – La la land

Plants & Animals - La La Land Vaak valt er in de slipstream van een bekende band nog veel meer moois te...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT