RECENSIE: Phantom Puercos - III

III – Phantom Puercos
recensie cijfer 2010-08-11 In een tijd van MP3, streams en wat al niet meer, is het zo nu en dan een verademing een heuse geluidsdrager in handen te hebben, zeker wanneer deze vormgegeven is zoals III, de nieuwe cd van de Nederlandse altcountry groep Phantom Puercos. Het is een hoesje waar ogenschijnlijk veel zorg en tijd in gestoken is, en je dan ook direct meeneemt op reis naar naar lang vervlogen tijden. Althans, zo lijkt het. Goede muziek is immers tijdloos. En goede muziek maken, dat is aan de heren van de Puercos wel besteed.

De aftrap in de vorm van ‘Eighty Eight’ is al prima, maar dat ben je al direct vergeten wanneer je wegdroomt bij het horen van ‘Automat’. En dat is een beetje de insteek van de band, als we hun biografie mogen geloven; “hoor in de muziek van Phantom Puercos rivieren door oneindig laagland stromend”. Inderdaad, net als in het gedicht Denkend aan Holland, waar de band dan ook terecht naar verwijst.

Hoe plezierig dat vooruitzicht ook moge zijn, zo nu en dan slaat de verveling wel een klein beetje toe. Daar helpen wat meer uptempo nummer als ‘Traveller’ in die zin weinig aan. Anderzijds is het eenvoudigweg een kwestie van geduld, want er valt genoeg te ontdekken tijdens het beluisteren van III. Neem bijvoorbeeld de gitaarsolo op het einde van ‘Me and My Sister’. Niets minder dan fraai! Kortom, wie een er de tijd voor de Puercos neemt, wordt ongetwijfeld beloond in de vorm van een bijzonder prettige luisterervaring.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Phantom Puercos Label:Elektrograph Records
In This Moment – A Star-Crossed Wasteland

In This Moment - A Star Crossed Wasteland In This Moment is een Amerikaanse Rockband uit Zuid Californië. Hoewel de...

Horace Andy – Serious Times

Horace Andy - Serious Times Na een paar weken met Jamaicaanse temperaturen, heb ik de eerste regenachtige...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT