RECENSIE: In This Moment - A Star Crossed Wasteland

In This Moment – A Star-Crossed Wasteland
recensie cijfer 2010-07-11 In This Moment is een Amerikaanse Rockband uit Zuid Californië. Hoewel de band in eerste instantie als metalcore band wordt weggezet, is het geluid van het vijftal veel diverser dan het genre in eerste instantie doet vermoeden. Op de derde plaat van de band rond Maria Brink zet de band een mix neer van metalcore, nu-metal en toegankelijke rock.

Maria Brink is een vocale kameleon die het geluid van In This Moment op A Star-Crossed Wastelandeen flinke meerwaarde geeft . Zij kan krijsen, kirren, fluisteren en ook geweldig mooi zingen. Doordat de band haar verschillende zangstijlen van een passende muzikale omlijsting voorziet horen we in bijna elk nummer een andere invloed.

In opener ‘Gunshow’ gaat het geluid behoorlijk de kant van Otep op, waarbij de op Korn leest geschoeide, laag gestemde, gitaren het nummer beklemmend doen klinken. Het gekrijs en waanzinnige gefluister van Brink doet de rest. Zo zijn we amper bekomen van de opener, of we horen in ‘Just Drive’ een nummer dat je eerder van Paramore zou verwachten, al klinkt Brink in dit nummer wel een tikje waanzinniger. In het titelnummer ontwaren we behoorlijk wat Evanescence invloeden. In ‘Blazin’ gaat de band weer enigszins de kant van Kittie op, waarbij het gitaarwerk in positieve zin opvalt. Het vlot hupellende ‘The Road’ is heerlijk rocknummer dat het op de radio zeker goed zou moeten doen. De afsluiter ‘World In Flames’ is een fraaie ballad die met een beetje airplay zou kunnen uitgroeien tot een gigantische hit

Het is bijzonder knap dat In This Moment ondanks alle verschillende invloeden toch een eigen identiteit weet te behouden, en het album daardoor verrassend coherent klinkt. Omdat de nummers over het algemeen behoorlijk sterk zijn verveelt de plaat amper. De hitpotentie is sommige songs is overduidelijk aanwezig. Als je zin hebt in een lekkere rockplaat met ballen, grijp dan je kans.
Recensent:Jan Didden Artiest:In This Moment Label:Century Media
Devil Sold His Soul – Blessed & Cursed

Devil Sold His Soul - Blessed & CursedOpnieuw wordt uw recensent geconfronteerd met een band die amper in een hokje...

III – Phantom Puercos

Phantom Puercos - III In een tijd van MP3, streams en wat al niet meer, is het zo nu en dan een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT