RECENSIE: A Day's Work - Remember the Unknown

A Day’s Work - Remember the Unknown
recensie cijfer 2010-07-04 A Day’s Work presenteert zichzelf in het promotiemateriaal als zaakwaarnemende God: “’t Is dat God de zevende dag uit moest rusten, anders had Hij vast zijn eigen band opgericht. Maar niet getreurd, A Day’s Work neemt die honneurs vol verve waar.”. Hiermee legt het de lat een tikkeltje hoog. De Alkmaarse band die sinds 2002 in vele voorprogramma’s het publiek opzweepte mag dan een energieke, veelzijdige EP gemaakt hebben met Remember the Unknown, op de top van het kunnen zijn ze zeker nog niet.

Dat hoeft echter ook nog niet, want uit een bandreport van enkele maanden geleden blijkt dat de band inmiddels al bezig is met een album dat deze EP gaat opvolgen. Hierbij wordt genoemd dat een goede Nederlandse producer aan de knoppen draait. Op Remember the Unknown horen we echter al goede zaken. Zanger Paul Glandorf is de stuwende factor van A Day’s Work. Op deze EP laat hij horen zowel kaas te hebben gegeten van Muse op 'Fade' als de progrock een warm hart toe te dragen op ‘Remember'. Het is dan ook niet raar dat de band al voorprogramma was van Snow Patrol en Marillion. Ook op songs zoals ‘Wasting the Dawn’ maakt de band een krachtige indruk. Eigenlijk zijn de vijf nummers snel voorbij en blijf je zelf met piepende oren achter.

De eerste indruk die ik van de band krijg is erg sterk. Toch zal vooral het album dat hierop volgt het verschil gaan maken tussen een goede locale band en een band van wereldklasse. Dit zal dan ook zeker nog niet het laatste zijn dat over de energieke rock van A Day’s Work geschreven is.
Recensent:Erik Oudman Artiest:A Day's Work Label:Eigen Beheer
Maximilian Hecker I Am Nothing But Emotion, No Human Being, No Son, Never Again Son

Maximilian Hecker - I Am Nothing But Emotion, No Human Being, No Son,...Sinds 2000 is Duitse songschrijver Maximilian Hecker bezig om zijn veelal...

Tino – The Kaossilator Sessions

Tino - The Kaossiltor Sessions In 2007 kwam Korg op de markt met een draagbare synthesizer, namelijk de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT