RECENSIE: Bad Habit - Timeless

Bad Habit – Timeless
recensie cijfer 2010-06-05 Het Zweedse Bad Habit bestaat al sinds 1986 en heeft sindsdien zes albums uitgebracht. De band is nooit echt heel groot geworden, maar inmiddels wel een gevestigde waarde in het melodieuze hardrock genre geworden. Nu is er dan de compilatie Timeless verschenen met een verzameling songs, afkomstig van vier albums. Het is het startpunt van een contract met het label AOR Heaven, waarbij in 2011 een gloednieuw studio album moet verschijnen. Om de meest trouwe fans nog wat geld uit de zak te kloppen zijn er natuurlijk twee nieuwe songs toegevoegd. Het vreemde is dat er van twee albums geen song te vinden is op deze verzameling. Het zal ongetwijfeld met rechten te maken hebben. Hierdoor is dit album bij voorbaat een incomplete verzameling.

Muzikaal vist de band in de vijver waarin ook bands als Bon Jovi en Survivor rondzwemmen. Zanger Bax Fehling heeft één onderwerp waar hij graag over zingt: liefde. Verloren liefdes, geheime liefde, verliefdheid en niet te vergeten: heel erg veel liefdesverdriet. De bron blijkt onuitputtelijk, maar zestien liedjes over dit onderwerp is wel wat veel van het goede. De muziek past goed bij de teksten en klinkt soms wel erg zoetjes en netjes. Nergens springt Bad Habit eens echt uit de band, maar waarschijnlijk verwachten de fans dat ook niet. Muziek waarbij je kunt wegdromen, zwijmelen en huilen is hetgeen waar Bad Habit voor staat. Daarbij zijn de liedjes enigszins inwisselbaar. Nummers als ‘Another Night’, ‘Sad But True’, ‘Living On The Edge’ en het nieuwe nummer ‘Rock This Town’ rocken wat steviger en zijn een welkome afwisseling tussen de semiballades en zoete rockers. Natuurlijk staat ook ‘Need Somebody’ op deze schijf. Met dit nummer begon het voor Bad Habit en de band deed in die dagen nog flink haar best om landgenoten Europe te imiteren.

Timeless is in feite totaal overbodig. Voor de twee nieuwe, wat kleurloze, nummers hoef je deze incomplete compilatie niet aan te schaffen. Ondergetekende wordt wat week van alle liefdesliedjes, en vooral de erg nette uitvoering van de muziek gaat op den duur tegenstaan.
Recensent:Jan Didden Artiest:Bad Habit Label:Metal Heaven
Molly Hatchet – Justice

Molly Hatchet - JusticeSommige bands lijken een eeuwigheid te bestaan. Een goed voorbeeld hiervan is...

Grupo Fantasma – El existential

Grupo Fantasma - El Existential De zomer is officieel van start gegaan en daar hoort natuurlijk ook een goede...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT