RECENSIE: Primer - Freak

Primer – Freak
recensie cijfer 2010-05-02 De band Primer zal bij velen geen belletje doen rinkelen. Het powerrock kwartet afkomstig uit Utrecht is echter vastberaden om daar met hun debuutplaat Freak verandering in te brengen. Samengesteld uit jonge twintigers die elkaar toevallig tijdens hun muziekbezigheden ontmoetten, spelen ze al ruim twee jaar samen. Ze vormen echter niet zomaar de stereotiepe rockband die je in elk muf repetitielokaal zal aantreffen. Met Lisa Van Woersem heeft de band een sterke en ruwe vrouwlijke stem. Niet à la Paramore of Hey Monday, maar een volledig nieuwe sound. Afgelopen zomer namen ze dan uiteindelijk hun eerste album op bij Independent Recordings.

De songs zijn donker en je merkt veel tempowissels ertussen. Strakke gitaarrifs, harde drums en catchy refreinen worden afgewisseld met downtempo rock. ‘Desire’ en ‘Fooling Myself’ in het midden van de plaat vormen het orgelpunt. Beide hebben ze een groot hitpotentieel en geeft het live ongetwijfeld vonken. Omdat deze live optredens hun drijfveer zijn, worden ze telkens vergezeld van een toetsenist. In ‘Lonely Nights’ en ‘It’s Not Ok’ komt dan weer de gevoelige kant naar boven. Het zijn geen klassieke rock ballads maar meer downtempo nummers met stoner invloeden. Het feit dat de plaat slechts negen nummers telt stoort allerminst. De songs vormen een mooi geheel en volgen elkaar pijlsnel op. Buiten voorgenoemde vier songs kan je echter niets opwindends verwachten. Met het horen van vier of vijf liedjes heeft de luisteraar het wel gehad.

Ze hopen dat deze plaat een spingplank zal kunnen vormen naar meer optredens en grotere naambekendheid. Het werk dat ze met deze plaat hebben afgeleverd vormt ongetwijfeld een mooi visitekaartje. Primer is een welgekomen nieuwkomer in het Nederlandse rocklandschap en op termijn misschien ver over de grenzen heen. Deze aangename kennismaking smaakt naar meer.
Recensent:Stephaan Cloet Artiest:Primer Label:Eigen Beheer
Little Things That Kill – Smokescreens

Little Things That Kill - SmokescreensDe heren van Little Things That Kill maakten eerder faam onder de naam...

The Haunted – Roadkill

The Haunted - Road Kill In 1996 kwam uit de resten van At The Gates de melodischere band The Haunted...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT