RECENSIE: David Byrne - Here Lies Love (ft Fatboy Slim)

Here Lies Love – David Byrne & Fatboy Slim
recensie cijfer 2010-05-14 De samenwerking tussen voormalig Talking Heads frontman David Byrne en Fatboy Slim is op zijn zachts gezegd opmerkelijk te noemen, en al helemaal wanneer je je bedenkt dat het eindresultaat, de dubbel-cd Here Lies Love, bol staat van de meest uiteenlopende duetten. Van Florence Welch, Tori Amos en Róisín Murphy tot aan oudgedienden Steve Earle en Cindy Lauper, allen geven ze acte de présence. De reden voor het samenbrengen van dit arsenaal aan artiesten? De fascinatie van David Byrne voor het leven van de Filippijnse zangeres Imelda Marcos, die zijn songteksten op haar quotes baseerde.

Het is aan Florence Welch om het spits af te bijten in de vorm van ‘Here Lies Love’, dat een fraaie mix is van electronica, sixties lounge en cocktail music. Een overduidelijke signatuur van Fatboy Slim blijft achterwege, voor het geval zijn fans van plan zijn naar de winkel te rennen. Het meest electronisch georiënteerde nummer is ‘Eleven Days’, voorzien van de vocalen van Cindy Lauper, dat pas halverwege te horen is.

De tweede cd gaat anders van start, deels dankzij de rauwe beats, deels dankzij de snijdige stem van Sharon Stone, die het nummer ‘Dancing Together’ voor haar rekening neemt. Na enige luisterbeurten valt daarnaast op dat cd twee een stuk afwisselender is dan de eerste schrijf. Bovendien laat ook David Byrne zichzelf horen, en wel op ‘American Trogodyte’. De afsluiter is echter weggelegd voor Cindy Lauper en Tori Amos, in de vorm van ‘Why Don’t You Love Me?’ En daarmee komt een eind aan deze dubbelaar, die als geheel wellicht wat teveel van het goede is, maar die dankzij de keur aan artiesten desalniettemin zeer de moeite waard is.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:David Byrne Label:Warner
The Yards – You Damn Right

The Yards - You Damn RightAlsof je de platenkast van je ouders hebt omgegooid. Zo ongeveer kun je de...

We Have Band - WHB

We Have Band - WHB We Have Band bestaat uit Thomas W-P, Dede W-P en Darren Bancroft, drie...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT