RECENSIE: Skip the Rush - All Is Fit For Tonight

skiptherush-allisfitfortonight
2005-04-10 Skip the Rush heeft het momentum. Iedereen heeft het over ze en iedereen houdt ze in de gaten. Het is een ware hype in de mooie wereld van de muziek. Wat mij over het algemeen erg opvalt en ook wel een beetje irriteert, is dat er zo weinig kritiek is op deze band. Dit is erg on-Nederlands en mijn inziens ook niet helemaal terecht. Natuurlijk, het gaat de band voor de wind en iedereen lift graag mee met winnaars. Skip the Rush heeft net met veel poespas een nieuwe cd uit gebracht. Deze cd gaat door het leven onder de naam All Is For Tonight en werd in maart gepresenteerd in de Melkweg.

De positieve punten van het album die meteen opvallen zijn: mooi design en artwork, professioneel gemasterd en sterk gepromoot. Wat hier aan opvalt is dat dit dingen zijn die niet zo gek veel te maken hebben met de kwaliteiten van de band, maar meer met een sterke organisatie achter de band. Want ik vind dat de band met dit album enigzins teleursteld, vooral als je weet hoe hoog de verwachtingen zijn. Het eerste nummer Elephant Song is een prima start en sleept je de cd in. Maar ondanks dat zanger Jaap Warmenhoven zuiver, technisch sterk en met een goede Engelse uitspraak zingt blijft er een vervelend gevoel overheersen en al helemaal als ik de cd daarna nog een paar keer opzet.
De stem moet misschien wennen, maar blijkbaar lukt dat bij mij toch niet. Ik vind zijn stem over de hele cd genomen te hoog. Verder hebben de zanglijnen te weinig variatie en klinkt het gewoon erg aanstellerig. Kortom ik hou niet van het geluid, ondanks dat het op gedeelten van de cd een stuk beter is. In het nummer Chaperone klinkt het nog wel lekker en zo zijn er meer uitzonderingen, maar het overheersende gevoel dat ik overhou aan de cd is gewoon niet goed. Technisch wel (het zijn goede muzikanten), maar het levert geen cd op die een lange houdbaarheid heeft in mijn cd rek.

All Is For Tonight klinkt erg professioneel en erg strak en het ziet er ook gelikt uit. Maar onder dat mooie laagje blijft er bij mij een negatief gevoel hangen. Ik hoor af en toe een Placebo stem, dan weer duidelijk Incubus invloeden, waardoor ik vind dat Skip The Rush het eigen geluid nog moet perfectioneren. Het nummer Sand In Our Eyes vind ik een van de meest prettige nummers van de cd, want ja, slecht zou ik het nooit willen noemen. Er moet alleen gezocht worden naar een betere balans in de muziek van Skip The Rush. Laten we hopen, dat ze die gaan vinden.
Recensent:Hans Hilberts Artiest:Skip the Rush Label:Glam Records

Flowriders - StarcraftIn deze glorieuze tijd met rappers als Lange Frans en Baas B. is iets als de...

Imperia-TheAncientDanceOfQetesh

Imperia - The Ancient Dance Of Qetesh Als een vriendin aan mij vraagt wat ik van haar nieuwe kapsel vind na een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT