RECENSIE: Forfeit - Leap of Faith

forfeit-leapoffaith
2005-03-02 De Alkmaarse band Forfeit is een rockband om rekening mee te houden. Dat hoor ik meteen aan het eerste nummer ‘Trapped In Her Eyes’. Het begint met een zeer originele solo, die de song meteen heerlijk weet in te leiden. De zanger heeft een echte rock sound, die erg melodieus in het ritme van de muziek opgaat. Het is heel sfeervol, maar het weet toch de aandacht van de luisteraar vast te houden. Dit is absoluut al een hele mooie overwinning van de band.

De drummer speelt een belangrijke rol in de band, omdat het ritme erg bepalend is in de nummers. De nummers op deze demo duren bijna allemaal vijf minuten en dat geeft al een beetje aan dat we hier te maken hebben met artiesten die erg hoge eisen stellen aan de nummers die ze schrijven. De nummers zitten dan ook muzikaal ontzettend goed in elkaar. Mooie opbouw, mooie intermezzo’s en waar nodig zware gitaarriffs.

Forfeit is geen band die kopieert, ze werken duidelijk aan een eigen sound en dat is altijd erg bewonderenswaardig. De band bestaat nog maar één jaar en ik verheug me dan al ontzettend op een muzikaal vervolg op ‘’Leap Of Faith’’. Dit komt heel goed uit want ik zie dat Forfeit in maart opnieuw de studio in duikt om hun nieuwe nummers op te gaan nemen. Ik kan niet wachten!
Recensent:Hans Hilberts Artiest:Forfeit Label:Eigen Beheer
Imperia-TheAncientDanceOfQetesh

Imperia - The Ancient Dance Of QeteshAls een vriendin aan mij vraagt wat ik van haar nieuwe kapsel vind na een...

Immolation - Harnessing Ruin “Do Not Buy This Promo – Steal It!!!” staat er op de cover van de CD. Wanneer...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT