RECENSIE: Kissy Sell Out - Youth

Kissy Sell Out – Yout
recensie cijfer 2010-08-06 Youth is het langverwachte debuut van Kissy Sell Out. Achter de naam, die doet vermoeden dat het hier een band betreft, gaat alleen de Engelse DJ en producer Tommy Bisdee schuil. Hij is in zijn eentje verantwoordelijk voor de plaat, maar had misschien beter toch wel voor een band kunnen kiezen. De singles van Kissy Sell Out in 2008 en 2009 waren nog veelbelovend en verfrissend, maar op de plaat is die verrassing er eigenlijk bijzonder snel af. En dan blijft er maar weinig over.

Dat electropop werkt in de indiescene weten we. Bands als Hot Chip doen het al jaren met succes. Of Kissy Sell Out ooit zo succesvol zal worden is maar de vraag, want de debuutplaat is eigenlijk vlees noch vis. De liedjes zijn bij vlagen aanstekelijk en erg sterk, maar over het algemeen lijken ze te veel op elkaar en zitten er geen echte uitschieters tussen. In principe zitten alle nummers hetzelfde in elkaar. Een gepaste dosis electro met daarover de vrolijke zang van Bisdee. Gelukkig zoekt de DJ ook het experiment, zoals op ‘Harriet’. Met speelse electro stukken en de zang weggedrukt naar de achtergrond gebeurt er tenminste echt iets op Youth. Iets dat we niet al duizend keer eerder gehoord hebben.

Helaas zitten we dan al ruim over de helft van de plaat en zijn er nog maar twee nummers over, die weer klinken als het gros van de nummers. Een paar leuke singles zijn er wel te vinden in 'Pop Bottle', 'Through The Leaves' en 'Apple Jelly'. Beide met een refrein dat zich na luisterbeurt nummer één al leent tot meezingen. Al met al zeker geen geflopt debuut van de veelbelovende Bisdee, maar er zit nog veel meer in. Een beetje speelser en minder netjes binnen de lijntjes gekleurd en Kissy Sell Out is klaar voor een echte doorbraak.
Recensent:Harm Groustra Artiest:Kissy Sell Out Label:Rough Trade Records
Sarah Blasko – As Day Follows Night

Sarah Blasko - As Day Follows NightHet mag een raadsel heten. De Australische singer-songwriter Sarah Blasko...

Various Artists – Live at Knebworth

Various - Live At Knebworth Niet zelden wordt het concert dat in juni 1990 plaatsvond te Knebworth gezien...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT