RECENSIE: Various - Keb Darge & Paul Weller - Lost & Found - Real R'n'b and Soul

Keb Darge & Paul Weller – Lost & Found, Real R’N’B & Soul
recensie cijfer 2010-02-10 Het was in de clubs waar vervende soul DJ’s Keb Darge en Paul Weller elkaar tegen het lijf liepen. Door hun gedeelde passie voor ouderwetse soul en R’N’B kwamen de twee meer en meer met elkaar in contact. Samen kwamen ze op het plan om een verzamelplaat met de beste R’N’B uit de jaren vijftig en zestig uit te brengen. Opdat de mensen die niet in de hippe clubs naar hun sets komen luisteren, vanaf nu ook thuis kunnen genieten van deze prachtige muziek.

De eerste helft van Lost & Found – Real R’N’B & Soul is samengesteld door Keb Darge. Zijn smaak onderscheid zich door de snellere blues nummers, vrolijke soul en swingende jazz tracks. Met name de nummers van respectievelijk Big Mama Thornton, Daddy Cleanhead en Sarah Dean doen het verlangen om in beweging te komen sterk groeien.

Op het tweede, door Paul Weller bij elkaar gezochte deel, kunnen we wat rustigere muziek verwachten. Prachtige soul ballads worden met hier en daar wat snellere soul afgewisseld. Artiesten als Bobby Bland komen hier op hun sterkst naar voren.

Lost & Found – Real R’N’B & Soul is uiteindelijk een aardige plaat die de menig liefhebber van het genre zal weten te waarderen. De lekkere nummers weten een ieder zonder twijfel in een goed humeur te krijgen. Maar het beoogde overtuigen van de samenstellers dat er vandaag de dag niet meer zulke soul gemaakt wordt als in de jaren 50 en 60 is niet voor de volle honderd procent gelukt. Wellicht is de mindere geluidskwaliteit van de verschillende nummers hier de oorzaak van, maar het niveau van hedendaagse artiesten als Eli Reed, Jesse Dee en Amy Winehouse wordt helaas net niet gehaald. Paul Weller is met zijn band 13 mei nog te zien in de Melkweg.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Various Label:Pias
We Are The Ocean -  Cutting Our Teeth

We Are The Ocean - Cutting Our TeethHet Engelse We Are The Ocean is een technisch zeer onderlegde band. Strakke...

Don't Mention The War - Whack A Mole

Don`t Mention the War - Whack a Mole Don't Mention The War is een viermansformatie uit Hilversum. De band is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT