RECENSIE: Don`t Mention the War - Whack a Mole

Don't Mention The War - Whack A Mole
recensie cijfer 2010-03-03 Don't Mention The War is een viermansformatie uit Hilversum. De band is gevormd in 2005 en hebben het label ‘experimetalpunk’ meegekregen. Niet iets waar ik nou echt voor warmloop, maar als recensent heb je niet altijd wat te willen. Zoals ik al had verwacht, bleek ‘experimetalpunk’ te staan voor ‘beukende chaos’. Vaak komt dit neer op een stevige portie bagger. In een goede uitvoering kan een beukende chaos echter positief uitpakken. Zo ook op de nieuwe EP van Don't Mention The War. Whack A Mole bevat zes tracks en laat een totaal verwoeste wereld in mijn brein achter.

'You're Fucked, Sunshine'. Dat is de titel van de openingstrack. Hoewel er niks van de tekst te volgen is, geloof ik dat de titel goed de lading dekt. In hoog tempo volgen de panische gitaarriffs elkaar op. Zanger Wesley de Kort brult ondertussen zijn stembanden eruit. In 'Distract' ligt het tempo in het begin nog een stukje hoger, al snel doet de band een stap terug en dat komt de luisterbaarheid ten goede. Een erg vette track.

Het toppunt van deze panische chaos wordt bereikt in het nummer 'Mother's Whomb'. Zowel de gitaarriffs als de breaks en tempo wisselingen, zorgen voor een sound die je gemoedsrust niet echt ten goede komt. Het klinkt wel erg bruut. ‘#5' is de break op de plaat. Even tijd voor bezinning en dat is meer dan welkom na al het voorgaande geweld van geluid. Afsluiter 'Flesh Before Bread' zorgt voor een waardige afsluiting van de plaat.

Don't Mention The War komt met een erg brute EP op de proppen. Voor de liefhebber van experimentele en harde muziek is deze Whack A Mole een echte aanrader. Wees voorbereid op goed opgebouwde chaos!
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Don`t Mention the War Label:Eigen Beheer
Keb Darge & Paul Weller – Lost & Found, Real R’N’B & Soul

Various - Keb Darge & Paul Weller - Lost & Found -...Het was in de clubs waar vervende soul DJ’s Keb Darge en Paul Weller...

Monstertux – The Alison Album

Monstertux - The Alison Album Monstertux wordt in 2002 in Leeuwarden opgericht. Vier jaar later brengt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT