RECENSIE: Jesus Jansen - Na Na Na

Jesus Jansen – Na Na Na
recensie cijfer 2010-01-20 Marcel Jansen liet vorig jaar op het debuut Weltschmerz al horen dat we voorlopig nog niet van hem en zijn nieuwe band Jesus Jansen af zijn. Eerder was Jansen de trekker van het collectief Colorful People. Deze band schopte het zelfs tot een plek op Pinkpop. Afgaande op het gebodene op hun tweede album Na Na Na heeft Jesus Jansen absoluut ook ambities in die richting.

Zodra openingssong ‘Control’ zich ontvouwt tot een stuwende popsong weet je het eigenlijk al: dit wordt een fijn album. De spannende melodielijn, de fraaie arrangementen en het zeer verzorgde geluid laten een band horen met de nodige ervaring. En bovendien als een band die heel duidelijk weet wat zij wil. De daaropvolgende trits ‘Wearing Your New Dress’, ‘Rent’ en vooral het machtig mooie ‘Utopia’ lossen de verwachtingen vervolgens helemaal in. Jesus Jansen brengt gedragen popsongs, die onderhuids broeien van de emotie. En net als je denkt de band in een hokje te kunnen plaatsen, komt de band met meer rock geörienteerde nummers. Luister bijvoorbeeld maar eens naar ‘Private Paradise’ en ‘She’. Dit zijn misschien niet de sterkste nummers van het album, maar tonen wel de veelzijdigheid van de band.

Naast kippenvel songs ‘Utopia’ en ‘My Mind’s Eye’ is zeker ook ‘Night In Amsterdam’ een hoogtepunt op het album. Dit is typisch zo’n song die zich na één keer luisteren in je hoofd vastbeitelt. Jesus Jansen heeft verschillende gezichten. Zo hoor je scheuten van David Bowie, maar komen ook namen als Ozark Henry en The Tea Party boven drijven. Zeker in het licht psychedelische ‘Heaven’s Art’ lijkt de band door The Tea Party te zijn beïnvloed. Maar laat één ding duidelijk zijn: Jesus Jansen klinkt vooral als zichzelf. En dat is meer dan genoeg om deze band te koesteren. Als dit live net zo goed is als op het album, dan heeft Nederland er een top act bij.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Jesus Jansen Label:Eigen Beheer
Yevgueni – We Zijn Hier Nu Toch

Yevgueni - We Zijn Hier Nu Toch “Nieuwe meisjes. Waar komen ze vandaan?” . Het is de openingszin van het erg...

30 Seconds to Mars - This is War

Thirty Seconds to Mars - This is War Na een jaar juridisch getouwtrek met het oude label Virgin, komt 30 Seconds...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT