RECENSIE: Domain - Last Days of Utopia

domain-lastdaysofutopia
2005-01-28 Frisse lucht, gezellige drukte, liggend in het veld, terwijl je op je gemak ligt te kijken naar een hardrock/metal bandje dat op een nabijliggend podium speelt. Een lekker biertje erbij, en je hoort mij al niet meer klagen. Ken je dat gevoel misschien? Vast wel denk ik zo. Dat gevoel krijg ik nou precies als ik de nieuwe schijf van deze Duitse progressieve symfonische rockers opzet. (Laten we het op progsymfo houden). Deze band timmerde al langer aan de weg onder de naam Kingdom, waarna deze werd veranderd in Domain.

Domain is een band die al langer bezig is in het muziekcircuit, en dus vanzelfsprekend wat ervaring zou moeten hebben. Zou moeten hebben? Maak daar maar ‘heeft’ van, want deze vijf heren weten wel degelijk waar ze mee bezig zijn. Een lekkere, stevige pot progsymfo rock, die muzikaal in de buurt komt van namen als TNT en Yngwie Malmsteen. Een zanger met een mooie, melodieuze stem. Deze stem komt vooral in de snellere stukken prachtig tot zijn recht. Openingsnummer ‘A New Beginning’ bevat al meteen een lekkere pakkende melodielijn, met een refrein dat mij na één keer beluisteren al meteen bijbleef. Ook het negen minuut durende ‘On Stormy Seas’ dat daarop volgt, is heerlijk uitgebalanceerd. Het album ‘Last Day of Utopia’ bevat in totaal elf nummers, waaronder twee instrumentale nummers die in mijn opzicht wel iets spannender gemaakt konden worden. Gelukkig worden er ook aardig wat gitaarsolo’s uitgeslingerd, waaronder de schitterende solo in het nummer ‘The Great Rebellion’. Want laten we eerlijk zijn, gitaarsolo’s horen bij muziek als deze.

Voor de snelle dames/heren onder ons: er verschijnt ook nog een limited dubbel-cd uit, met vele extra’s. Als laatste nog complimenten voor het artwork. Deze past namelijk perfect bij de sfeer die er hangt bij beluistering van deze cd. Reden zat dus om snel naar de platenboer te sprinten en in de bakken te zoeken bij de letter D!
Recensent:Maarten Artiest:Domain Label:Limb Music
BlackMaria-LeadUsToReason

The Black Maria - Lead Us To ReasonDe bandnaam doet de band heel wat duisterder voorkomen dan dat ze is. Ze...

theexcessum-alongwayofdestruction

The Excessum - A long way of destruction De viermansformatie The Excessum heeft met A Long Way Of Destruction zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT