RECENSIE: The Black Maria - Lead Us To Reason

BlackMaria-LeadUsToReason
2005-01-28 De bandnaam doet de band heel wat duisterder voorkomen dan dat ze is. Ze maken namelijk pop-punk/powerpop, in tegenstelling tot de harde metal die te verwachten was met zo’n bandnaam. The Black Maria is zo’n band waarvan je meteen hoort dat ze het gaan maken, dankzij de goed in het gehoor liggende hitpotentiële muziek.

Met een label als Victory Records zitten ze dan ook meteen goed. Aangezien deze vaak gezien wordt als een label met leuke nieuwe bandjes. De opener van het album The Memento begint met een rustig intro en kickt vanuit daar door na de rest van het album. Het hierop volgende nummer is Betreyal die je misschien wel bekend voorkomt, dit is namelijk de single. Een nummer dat de band een stuk zoetsappiger doet overkomen dan dat ze op de rest van de nummers blijken te zijn.

Hoewel de cd vrolijke ritmes heeft blijken de teksten het tegenovergestelde. Zoals uit het nummer Our Commitment’s A Sickness blijkt, wanneer “We hang ourselves up with our broken dreams” wordt gezongen. Oké. Zoiets verwacht je niet wanneer je lekker mee zit te knikken op het ritme. Na een paar keer de cd geluisterd te hebben verveeld hij al snel, maar hij zal zeker eens in de tijd nog eens ronddraaien in m’n cd speler.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:The Black Maria Label:Victory Records
onefinecast-PrideofHumility

One Fine Cast - Pride of HumilityH-8000 scene uit België zei je? ‘Jawel, dat heb je goed gehoord’. Voor de...

domain-lastdaysofutopia

Domain - Last Days of Utopia Frisse lucht, gezellige drukte, liggend in het veld, terwijl je op je gemak...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT