RECENSIE: Mariha - Another Lover

Another Lover – Mariha
recensie cijfer 2010-01-15 De Duitse Mariha is iemand die lekker aan de weg timmert, vooral in eigen land. Enkel op basis van haar debuutalbum Elementary Seeking schopte ze het al tot support-act van A-HA, terwijl haar nummer ‘Absolutely Entertaining’ gebruikt werd voor een grote Duitse bioscoopfilm. Nu, drie jaar later is het de hoogste tijd voor een opvolger in de vorm van Another Lover.

Mariha, niet te verwarren met die vreselijke Amerikaanse diva, heeft zich gespecialiseerd in kleine liedjes in de stijl van Aimee Mann, zij het zonder diens krachtige stem. Helaas hebben die kleine liedjes tot gevolg dat het album niet echt op gang wil komen. Pas bij het horen van het refrein van ‘In My Dreams’ krijg je het idee dat er wat is gebeurd. De overige nummers kabbelen een beetje voort. De eerste single, ‘Heart Keeps Beating’, valt een beetje tussen wal en schip. Desalniettemin verkoos muziekzender MTV het nummer tot ‘nieuwkomer van de week’.

Gezien alle brave liedjes, valt ‘Don’t Wanna Party’ een beetje uit de toon, zeker gezien de tekst die zomaar uit de koker van Lily Allen had kunnen komen. Maar met een afsluiter als ‘Stupid’ gaat de cd alsnog een beetje als een nachtkaars uit. Al met al lijkt Mariha een beetje de vrouwelijke variant van Jack Johnson te zijn. Voor sommigen zal dat echter precies de reden zijn om naar de winkel te rennen.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Mariha Label:Columbia Records
MDR Symphony Orchestra ft. Joy Delaine, Bilal, Dwele & Tweet – The Dresden soul symphony

MDR Symphony Orchestra - The Dresden Soul SymphonyOp The Dresden Soul Symphony horen we een combinatie van een klassiek...

Turbo Fruits – Echo Kid

Turbo Fruits - Echo Kid In augustus 2008 hield Be Your Own Pet het voor gezien. De fans hoeven echter...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT