RECENSIE: Air - Love 2

Air – Love 2
recensie cijfer 2009-11-14 De aankondiging en release van een nieuwe Air brengt in vergelijking met een jaar of vijf à tien geleden toch niet meer echt heel erg veel reuring in de tent. En betreffende Love 2 is dat eigenlijk ook wel een beetje terecht. Wat echter niet wil zeggen dat de trouwe fans deze release niet zullen smaken.

Het is immers niet zo dat we hier van doen hebben met een gruwelplaat van de bovenste plank. Integendeel, het Franse duo komt gewoon weer op de proppen met een typische Air-plaat die overall best lekker voortkabbelt en enkele aardige tot prima tracks bevat. De spooky en bezwerende opener ‘Do The Joy’, het zweverige ‘So Light Is Her Footfall’, ‘Heaven’s Light’ en ‘You Can Tell It To Everybody’ en het in post-rock-western-lounge gedrenkte ‘Be A Bee’ behoren zelfs (bijna) tot de beste tracks van Air ooit.

Het is dan ook des te jammer dat niet alles even lekker uitpakt en er tijdens het luisteren bij ondergetekende hier en daar zelfs termen als banaal, saai en irritant boven komen borrelen. Ja sorry hoor, maar die totaal niet ironisch bedoelde blokfluit in een verder eigenlijk best wel boeiend ‘Tropical Disease’ is er gewoon echt volledig overheen, ‘Love’ is eerlijk gezegd nogal nietsig, de electropop van ‘Missing The Light Of The Day’ gaat erg snel vervelen en ‘Night Hunter’ is toch wel een heel matig Bentley Rhythm Ace-doorslagje.

De conclusie is dan ook dat Love 2 geen wereldschokkende aangelegenheid is en soms zelfs een beetje pijn doet. Maar Dunckel en Godin verslikken zich nu ook weer niet zo rampzalig veel in hun idioom om een onvoldoende te noteren. Zo’n pruttelende motor terwijl je net lekker in de wolken zweeft komt echter wel steeds dubbel zo hard aan.


Eerdere recensies van Air:
- 15-03-2007: Pocket Symphony.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:Air Label:Virgin Music
Kings of Convenience - Declaration Of Dependence

Kings of Convenience - Declaration of DependenceHet Noorse duo Eirik Glambek Bøe en Erlend Øye leerde elkaar al op jonge...

Absynthe Minded

Absynthe Minded - Absynthe Minded In thuisland België ging Absynthe Minded ’s vierde album, dankzij een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT