RECENSIE: Punktual - Good or Evil?

2005-01-06 In de naam Punktual zit het woord punk al verweven, en vanzelfsprekend kan je er dan vanuit gaan dat Punktual punk maakt. Een verband leggen tussen de bandnaam en muziekstijl is doorgaans iets wat je weinig tegenkomt buiten de ska en de metal. Nu duidelijk is waar we Punktual onder kunnen scharen, is het tijd om te kijken naar deze EP.

‘Good Or Evil?’ bevat een vijftal nummers. Deze nummers bevatten standaard punk met alleen een percussie als enige afwisseling. Aan het eind van de cd volgt een melige toegift met voornamelijk percussie waarvan het nut volkomen langs mij heen gaat. De zang is zoals gebruikelijk meerstemmig. Helaas is de eerste stem behoorlijk slecht; de zang klinkt vaak schel en bevat niet veel veranderingen in toon. Is er dan niks goed aan deze cd? Jawel, het gitaarspel klinkt niet slecht maar heeft veel te leiden onder de zang waardoor het geen kans heeft om zich in de kijker te spelen.

In de categorie punk waar Punktual zich in bevalt is de concurrentie moordend. Punktual maakt eigenlijk geen kans om met ‘Good Or Evil’ enige bekendheid te verwerven. De flauwe conclusie luidt dan ook niet ‘Good’ of ‘Evil’, maar ‘Bad’.
Recensent:Kees Vrins Artiest:Punktual Label:Eigen Beheer

Paranoid - Wild at HeartParanoid heeft een simpele maar goede veelzijdige debuut-cd afgeleverd die de...

liftid-StarsLions

Liftid - Stars and Lions Bij de meeste van jullie festivalsbezoekers zal er bij de naam Liftid wel een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT