RECENSIE: My Own Army - Throw Away the Silence

My Own Army – Throw Away The Silence
recensie cijfer 2009-12-04 Met twee demo’s op de planken brengt de Zuid Hollandse band My Own Army met Throw Away The Silence hun officiële debuut uit. Na het winnen van diverse talentenjachten en het spelen van een handjevol shows was het dan ook wel de hoogste tijd om iets uit te brengen.

My Own Army liet zich inspireren door bands als Pearl Jam, Tool, The Teaparty en Alice in Chains. Voornamelijk de inspiratie van Pearl Jam is sterk terug te horen in het geluid dat dit viertal neer zet op Throw Away The Silence. De band omschrijft zichzelf dan ook als een grungerock band. Het is echter de vraag of grungerock anno 2009 nog wel bestaansrecht heeft.

Over die stelling weet My Own Army niet echt te overtuigen. Ondanks dat Throw Away The Silence een aardig EP’the is, houdt het geluid van deze band een gedateerde klank vast. Een geluid dat het vijftien jaar geleden ongetwijfeld veel beter had gedaan.

Toch zitten de nummers op deze EP vrij goed in elkaar. De muzikanten zijn goed op elkaar ingespeeld en ook de muziek zelf daagt de luisteraar uit. Enige kanttekening is wellicht de stem van de zanger Herman, die geen slechte stem heeft maar wel de kracht mist. De kracht die bijvoorbeeld Eddie Vedder van Pearl Jam wel in zijn stem heeft zitten.

Leuk is wel dat de invloed van Tool ook terug te horen is op Throw Away The Silence. We horen namelijk een Tool-geïnspireerd loopje terug in de bridge van ‘Second Hand Mother’. Verder is het toch voornamelijk of we zitten te luisteren naar een oude demo van Pearl Jam.

Met Throw Away The Silence heeft My Own Army een leuk debuut neergezet, maar kunnen tot op heden helaas het niveau van ‘lokaal bandje’ nog niet ontstijgen.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:My Own Army Label:Eigen Beheer
Postman – Postman

Postmen - Postman Postman heeft de afgelopen tijd genoeg meegemaakt om even van bij te...

Make Them Suffer – Severe Disease

Make Them Suffer - Severe Disease Binnen Nederland lijkt Noord-Brabant bijna het Mekka der bandjes te zijn....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT