RECENSIE: Nickodemus - Sun People

Nickodemus – Sun People
recensie cijfer 2009-07-29 Nickodemus is afkomstig uit Brooklyn, New York City. Hij timmert al heel wat jaartjes aan de weg en debuteerde met het goed ontvangen album Endangered Species. Hij maakt een unieke mix van hiphop met wereldmuziek. Zijn meest recente release heeft de titel Sun People en, de titel slaat de spijker op zijn kop, dat is een vrij zomerse plaat geworden. Hij krijgt hulp van artiesten vanuit de meest exotische uithoeken van de wereld. De plaat poogt de dagen vol stortbuien en onweer draaglijker te maken en vermoedelijk tovert het bij menig luisteraar een lach op zijn of haar gezicht.

De ‘Sun People’ intro is erg cultureel verantwoord, althans, dat zal het idee erachter zijn. Het geneuzel van Ismael Kouyate, uit Guinnea, is mij een brug te ver. Als dan het heerlijke gitaarriffje, de zomerse blazers en de opzwepende beat van ‘Sun Children’ inzet, dan is mijn dag helemaal goed. Op deze track wordt ook nog de nodige raps geuit. Wel een wat vroeg hoogtepunt voor een album! Vervolgens gaat de plaat over op swingende cubaanse muziek in ‘La Lluvia’. De link met hiphop verdwijnt, maar het klinkt erg fijn.

Eigenlijk heeft de rest van de plaat vrij weinig met hiphop te maken. Talloze muzikale ingrediënten komen voorbij. Daarnaast is er een beetje ruimte voor raps, maar vooral ook voor zang. De plaat bevat tevens een aantal instrumentale tracks. Na de zomerse klanken op de eerste helft van de plaat, volgen er vervolgens vooral Balkanbeat-achtige tracks. In ieder geval is er van de lyrics geen **** meer te verstaan, want Engels hoor je na het derde nummer van de plaat niet meer. Een zomerse plaat, maar te vaag en niet spannend genoeg.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Nickodemus Label:ESL
Baz Corden - You Are Here

Baz Corden - You Are HereDe akoestische gitaarliedjes van Zuid-Afrikaan Baz Corden doen het goed op...

Kennedy – Life is a party

Kennedy - Life is a Party Kennedy maakt een mengelmoes van rock, soul, disco en rap overgoten met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT