RECENSIE: DejaFuse - Dejafuse

Dejafuse - Dejafuse
recensie cijfer 2009-07-12 Dejafuse brengt de oude frontvrouw van gothic groep Autumn, Nienke de Jong, in de alternatieve gitaarrock. Samen met gitarist en partner Arno Krabman zocht ze naar de ideale bandleden om een nieuwe kwaliteitsgroep bij elkaar te krijgen. Haar kritiek op haar oude band was dat de band er niet 100% voor ging. Dit moest in Dejafuse dus anders. Ook kampte Nienke toentertijd met gezondsheidsproblemen die het vertrek nog extra ondersteunden. Het resultaat, enkele jaren later, is een band die ergens nog laat merken dat we met een meer metal-achtige band te maken hebben, maar in de nummers kiest voor duidelijke rock-opbouw.

Dat we hier te maken hebben met een blijver blijkt al snel. Het is een stabiel, sterk album waar veel in zit. Niet alleen zijn er niet echt grote uitschieters naar beneden, ook klinkt het totaal professioneel en klaar voor een grote opmars. Lange, trage akkoorden in het hotsende ‘Clipper’ met achtergrondzang en effecten. Snelle, op punksnelheid gespeelde muziek op ‘Blanque Cheque’. Rustige opbouw op ‘Shapeshifting’. Veel verschillende stijlen zijn terug te horen op deze cd. Weinig psychedelica, veel krachtige herrie. Stevig.
Desondanks moet er nog wel gezegd worden dat het ergens is het toch allemaal vreemd is gegaan. Autumn maakte gothicrock, maar maakt tegenwoordig een mix van heel veel stijlen. Oud-zangeres Nienke stapt uit de band en gaat op veel punten enigszins vergelijkbare veelzijdige muziek maken. Was het niet makkelijker geweest om gewoon een nieuwe weg in te slaan als Autum?

In ieder geval laat Dejafuse horen dat het zich blijvend zal vestigen in de wat hardere alternative rock. Zeker één van de artiesten die op dit moment de Nederlandse rock op de kaart zet.
Recensent:Erik Oudman Artiest:DejaFuse Label:Rough Trade Records
Homer – Wasteland Reflections

Homer - Wasteland ReflectionsEen aantal dagen geleden was al de review van de nieuwste PN release te...

Madison Violet – No Fool For Trying

Madison Violet - No Fool for Trying De spil van Madison Violet is het duo Brenley MacEachern en Lisa MacIsaac....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT