RECENSIE: J Dilla - Dillanthology 2

Dillanthology 2 – Dilla’s Remixes for various artists
recensie cijfer 2009-07-08 In zijn korte leven, hij stierf in 2006 op 32-jarige leeftijd, wist J-Dilla zijn stempel te zetten op het produceren van muziek in het algemeen en hiphop in het bijzonder. Zijn eigen platen, zoals Rough Draft en Welcome 2 Detroit, zijn klassiekers en daarnaast deed hij producties voor oneindig veel artiesten. Dillanthology 2 is een verzameling van remixes die hij deed voor een aantal hiphop acts.

Het eerste nummer op de plaat is ‘Stakes is High’ van De La Soul. De beat is niet zo vet als bij het origineel, maar zeker wel relaxt. De bijdragen van Mos Def en Truth Enola zijn cool. Net als met de track van De La Soul kan het bij de remix van The Pharcydes’ ‘Y?’ ook niet mis gaan. De Ummah Remix van ‘Sitting On Chrome’ van Masta Ace is iets toegankelijker dan het origineel. De Eazy-E sample uit het origineel is ook hier gebruikt, toch tekenend voor deze track.

Four Tet’s beat van ‘As Serious As Your Life’ wordt erg cool geremixt met zwaardere funkt baslijnen en raps van Guilty Simpson. Dan is het tijd voor de vetste remix van de plaat ‘Whoo Ha’ van Busta Rhymes. De beat is echt relaxt en deze track klinkt eigenlijk beter dan het origineel. Wel zonde dat O.D.B. niet terug te horen is. Andere vette remixes zijn ‘The Ultimate’ van Artifacts, de beat is nog een stukje harder dan die van het origineel en het klinkt allemaal wat rauwer en ‘Secrets of the Sand’ van Moods, dat gewoon een erg chill nummer is.

Dillanthology 2 is een prima plaatje met wat coole remixes. De originelen van deze tracks staan al als een huis en als je dan zo goed kun producen als J-Dilla dat kon, dan kan er weinig mis gaan. Relevant is deze plaat echter niet.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:J Dilla Label:Rapster Rec.
Lushlife2 - Cassette City2

Lushlife - Cassette City Lushlife heeft zijn tweede album uitgebracht met de titel Cassette City ,...

Chali 2Na – Fish outta water

Chali 2Na - Fish Outta Water Chali 2Na is door zijn unieke stemgeluid altijd de meest herkenbare stem...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT